Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Na ministrstvu za obrambo so pripravili projekt, ki vključuje izdelavo vodika, obnovljive vire, hrambo energije in drugo. Projekt je postal evropski.
Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Povzemamo nekatere ocene škode v primeru odvzema koncesije za izgradnjo hidroelektrarn na Muri.
Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Hidroelektrarna (HE) Mokrice bi, tako kot ostale HE, spremenila rečni prostor in ogrozila ribje vrste, saj omilitveni ukrepi ne delujejo, opozarja Društvo za preučevanje rib Slovenije, ki je doseglo nov postopek o okoljevarstvenem soglasju za to HE.
Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po neuradnih podatkih podjetja Salomon se »izsledki dosedanjih preiskav nagibajo v smer«, da je bil petkov požar v sortirnici odpadkov v Lenartu podtaknjen. Dodajamo pregled inšpekcijskih pregledov sortirnice.
Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Ključen energetski izziv je pridobivanje energije iz nefosilnih virov in ob tem izboljšati življenjski standard, je povedal na konferenci Dnevi energetikov generalni direktor Gen energije Martin Novšak.

Za okoljevarstvenike Zajc večinoma neznanka

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
okolje   dodaj
ministrstvo   dodaj
Greenpeace dodaj
Umanotera dodaj
Andrej Gnezda dodaj
 
Čas branja: 1 min
12.03.2019  13:15  Dopolnjeno: 12.03.2019 13:15
V nevladnih okoljevarstvenih organizacijah pojasnjujejo, da kandidata za novega ministra za okolje in prostor Simona Zajca ne poznajo dobro. Upajo pa, da je kot desna roka odhajajočega ministra Jureta Lebna dodobra spoznal področje in se bo nemudoma lotil aktualnih izzivov, ki jih je ogromno.
avtor
Za okoljevarstvenike Zajc večinoma neznanka
Foto: Jernej Lasič

Obveščaj me o novih člankih:  
okolje   dodaj
ministrstvo   dodaj
Greenpeace dodaj
Umanotera dodaj
Andrej Gnezda dodaj

V Greenpeaceu so za STA zapisali, da Zajca sicer ne poznajo, a ker je bil v času ministrovanja Lebna njegova desna roka, je v tem obdobju verjetno dodobra spoznal aktualne izzive in težave varstva okolja.

"Upamo, da bo naslednji minister oziroma ministrica spodbudno delovanje okoljskega ministrstva nadaljeval in, da se končno soočimo z največjimi grožnjami, ki nam pretijo - predvsem soočanje s podnebnimi spremembami," so poudarili.

V Umanoteri podobno pojasnjujejo, da Zajca ne poznajo dovolj, da bi lahko ocenili njegovo kandidaturo. "Poudarjamo pa, da je slovenska politika predolgo zanemarjala okoljski resor in ga podrejala ostalim politikam. Pretekli okoljski politiki deregulacije, nižanja standardov varstva okolja in uklanjanja politik varstva okolja ostalim, pogosto zasebnim kapitalskim interesom, je treba narediti konec," je v imenu organizacije zapisal Andrej Gnezda.

Zato je za Umanotero izredno pomembno, da ministrski položaj zasede "kompetentna in odločna oseba, z visoko stopnjo integritete in afinitete do okolja, ki bo imela pokončno držo pri varovanju okolja". Pričakujejo tudi, da bo novi minister "glasen in aktiven zagovornik ohranjanja okolja", ki je osnova za kakšen koli - tudi gospodarski - razvoj države.

To terja tesno sodelovanje z ostalimi resorji, predvsem z ministrstvi za gospodarstvo, infrastrukturo, energetiko, promet, kmetijstvo in finance, so spomnili.

Leben je sicer z nevladnimi okoljevarstvenimi organizacijami sodeloval v okviru sveta ministra za okolje in prostor za sodelovanje z nevladnimi organizacijami. Strokovno-posvetovalni organ naj bi se sestajal približno enkrat mesečno. V svet je bilo imenovanih 10 predstavnikov nevladnih organizacij, ki jih je v internem postopku izbral Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS).

Okoljevarstvenikom je odhajajoči minister obljubil tudi dvoletno programsko financiranje.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...