Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Na ministrstvu za obrambo so pripravili projekt, ki vključuje izdelavo vodika, obnovljive vire, hrambo energije in drugo. Projekt je postal evropski.
Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Povzemamo nekatere ocene škode v primeru odvzema koncesije za izgradnjo hidroelektrarn na Muri.
Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Hidroelektrarna (HE) Mokrice bi, tako kot ostale HE, spremenila rečni prostor in ogrozila ribje vrste, saj omilitveni ukrepi ne delujejo, opozarja Društvo za preučevanje rib Slovenije, ki je doseglo nov postopek o okoljevarstvenem soglasju za to HE.
Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po neuradnih podatkih podjetja Salomon se »izsledki dosedanjih preiskav nagibajo v smer«, da je bil petkov požar v sortirnici odpadkov v Lenartu podtaknjen. Dodajamo pregled inšpekcijskih pregledov sortirnice.
Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Ključen energetski izziv je pridobivanje energije iz nefosilnih virov in ob tem izboljšati življenjski standard, je povedal na konferenci Dnevi energetikov generalni direktor Gen energije Martin Novšak.
Oglasno sporočilo

Po Sloveniji že 700 “sonc”

Čas branja: 1 min
14.03.2019  02:00
Lastna sončna elektrarna GEN-I Sonce vam nudi popolno neodvisnost od nihanja cen električne energije na trgu, na dolgi rok pa velik prihranek pri stroških elektrike in naložbo v prihodnost našega planeta.
Po Sloveniji že 700 “sonc”

Pri GEN-I smo razvili poslovni model izvedbe na ključ, ki omogoča, da si lahko sončno elektrarno privošči prav vsako gospodinjstvo. Ko enkrat sprejmete to odgovorno odločitev, vam bomo svetovali na podlagi vaših želja in okoliščin, s katerimi se temeljito seznanimo pri ogledu vaše nepremičnine (energetske potrebe gospodinjstva, velikost strešne površine in položaj sonca). Zmeraj se potrudimo poiskati najoptimalnejšo rešitev, ki zadovoljuje vaše energetske potrebe, pri čemer lovimo najboljše razmerje med funkcionalnostjo in ceno.

Uredili bomo zahtevano dokumentacijo, pridobili vsa potrebna soglasja in pripravili projekt — vse v skladu s predpisi. Pomagali pa bomo tudi v fazi izbire najboljšega financiranja po vaši meri: sedemletno brezobrestno financiranje, ugodno petnajstletno kreditiranje in popolno asistenco pri pridobivanju nepovratnih finančnih sredstev Eko sklada v višini do 20 odstotkov celotne naložbe.

Fotovoltaika je običajno nameščena v enem samem dnevu, sodelujemo pa izključno z vrhunskimi in priznanimi proizvajalci in monterji sončnih elektrarn. Za piko na i vam nudimo tudi do 25-letno garancijo na brezhibno delovanje, na vašo željo pa uredimo še ustrezno zavarovanje in poskrbimo za vzdrževanje sončne elektrarne.

Za energetsko neodvisnost v Sloveniji skrbi več kot 700 sončnih elektrarn GEN-I Sonce, ki so proizvedle že več kot 5 GWh čiste in okolju prijazne zelene električne energije in prispevale k znižanju emisij CO2 za 2,5 milijona kg.

OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...