Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Na Dnevih energetikov: švedske izkušnje za dvig energetske učinkovitosti v podjetjih Med govorniki na letošnji konferenci Dnevi energetikov bo tudi švedska (in evropska) strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo.
Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Holding Slovenske elektrarne dobil novo vodstvo Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na redni seji za novega generalnega direktorja družbe soglasno imenoval Stojana Nikolića, za poslovnega direktorja pa Viktorja Vračarja.
Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Ministrstvo sprašuje občine, če katera hoče sežigalnico Kandidata za okoljskega ministra Simona Zajca so zaslišali poslanci odbora za infrastrukturo. Povzemamo nekatere Zajčeve misli.
Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila Zveza Merklove in Macrona se je zaradi podnebja zalomila EU je razdeljena: Francija bi Evropo razogljičila do leta 2050, Nemčija pa ne. Vsaka ima svoje zaveznike.
(video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje (video) Zmagovalec okoljskega razpisa Financ izdelal sistem za toplotno omrežje V Krškem je podjetje Amibit razvilo in implementiralo svoj prvi sistem za nadzor toplotnega omrežja.
Oglasno sporočilo

Po Sloveniji že 700 “sonc”

Čas branja: 1 min
14.03.2019  02:00
Lastna sončna elektrarna GEN-I Sonce vam nudi popolno neodvisnost od nihanja cen električne energije na trgu, na dolgi rok pa velik prihranek pri stroških elektrike in naložbo v prihodnost našega planeta.
Po Sloveniji že 700 “sonc”

Pri GEN-I smo razvili poslovni model izvedbe na ključ, ki omogoča, da si lahko sončno elektrarno privošči prav vsako gospodinjstvo. Ko enkrat sprejmete to odgovorno odločitev, vam bomo svetovali na podlagi vaših želja in okoliščin, s katerimi se temeljito seznanimo pri ogledu vaše nepremičnine (energetske potrebe gospodinjstva, velikost strešne površine in položaj sonca). Zmeraj se potrudimo poiskati najoptimalnejšo rešitev, ki zadovoljuje vaše energetske potrebe, pri čemer lovimo najboljše razmerje med funkcionalnostjo in ceno.

Uredili bomo zahtevano dokumentacijo, pridobili vsa potrebna soglasja in pripravili projekt — vse v skladu s predpisi. Pomagali pa bomo tudi v fazi izbire najboljšega financiranja po vaši meri: sedemletno brezobrestno financiranje, ugodno petnajstletno kreditiranje in popolno asistenco pri pridobivanju nepovratnih finančnih sredstev Eko sklada v višini do 20 odstotkov celotne naložbe.

Fotovoltaika je običajno nameščena v enem samem dnevu, sodelujemo pa izključno z vrhunskimi in priznanimi proizvajalci in monterji sončnih elektrarn. Za piko na i vam nudimo tudi do 25-letno garancijo na brezhibno delovanje, na vašo željo pa uredimo še ustrezno zavarovanje in poskrbimo za vzdrževanje sončne elektrarne.

Za energetsko neodvisnost v Sloveniji skrbi več kot 700 sončnih elektrarn GEN-I Sonce, ki so proizvedle že več kot 5 GWh čiste in okolju prijazne zelene električne energije in prispevale k znižanju emisij CO2 za 2,5 milijona kg.

OK & EN
Odpadki
Odpadki Posneli smo tovornjak, ki je odložil odpadke, kamor jih ne bi smel 1

Lani smo opozorili na več kot 20 tisoč kubičnih metrov gradbenih odpadkov v ljubljanskem predmestju. Preverili smo, kako jih...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Tako je bilo ob največjem izpadu elektrike v Berlinu. Opozorilo za vso Evropo 14

V Berlinu je v torek ostalo brez električne energije okoli 32 tisoč gospodinjstev. Nemci ob tem ugotavljajo, kako so pripravljeni na...

OK & EN
Novice
Novice Energetika Ljubljana kupila plinski turbini od Grkov za 123 milijonov 3

Končali so pogajanja o nakupu dveh plinsko-parnih enot, ki bosta nadomestili premogovni enoti pri ogrevanju Ljubljane.

OK & EN
Novice
Novice Kdo je Simon Zajc, kandidat za okoljskega ministra 11

Vodenje ministrstva za okolje in prostor se obeta državnemu sekretarju Simonu Zajcu, ki ga na položaj predlaga SMC. Po mnenju prvaka...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Novšak: Regija potrebuje 1.200-megavatno jedrsko elektrarno 64

»V Sloveniji in na Hrvaškem skupaj primanjkuje električne energije za 1.200-megavatno jedrsko elektrarno,« je zatrdil generalni...

OK & EN
Novice
Novice Šesterica toži EU, ker spodbuja kurjenje lesa, kar povzroča več izpustov kot premog 4

Tožniki iz EU in ZDA dokazujejo, kakšno škodo povzroča Evropi in ZDA direktiva, ki šteje med obnovljive vire tudi lesno biomaso.

OK & EN
Nafta+Plin
Nafta+Plin Arso: Za hidravlično lomljenje na Petišovskem polju potrebna presoja vplivov na okolje 11

Agencija RS za okolje (Arso) je odločila, da bo za črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju, ki mu nasprotujejo...