Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Na ministrstvu za obrambo so pripravili projekt, ki vključuje izdelavo vodika, obnovljive vire, hrambo energije in drugo. Projekt je postal evropski.
Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Povzemamo nekatere ocene škode v primeru odvzema koncesije za izgradnjo hidroelektrarn na Muri.
Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Hidroelektrarna (HE) Mokrice bi, tako kot ostale HE, spremenila rečni prostor in ogrozila ribje vrste, saj omilitveni ukrepi ne delujejo, opozarja Društvo za preučevanje rib Slovenije, ki je doseglo nov postopek o okoljevarstvenem soglasju za to HE.
Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po neuradnih podatkih podjetja Salomon se »izsledki dosedanjih preiskav nagibajo v smer«, da je bil petkov požar v sortirnici odpadkov v Lenartu podtaknjen. Dodajamo pregled inšpekcijskih pregledov sortirnice.
Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Ključen energetski izziv je pridobivanje energije iz nefosilnih virov in ob tem izboljšati življenjski standard, je povedal na konferenci Dnevi energetikov generalni direktor Gen energije Martin Novšak.

Kako so uvajali nove tehnologije v Julonu, Leku, Krki, Knaufu in Skazi

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Akademija Finance   dodaj
izobraževanje   dodaj
energetika   dodaj
Robert Agnič dodaj
Julon dodaj
 
Čas branja: 1 min
29.03.2019  00:45
Na konferenci Dnevi energetikov bo med govorniki tudi Robert Agnič, ki je optimiziral procese in uvajal nove tehnologije v petih slovenskih gospodarskih biserih.
Kako so uvajali nove tehnologije v Julonu, Leku, Krki, Knaufu in Skazi
Robert Agnič, tehnični direktor v Skazi

Obveščaj me o novih člankih:  
Akademija Finance   dodaj
izobraževanje   dodaj
energetika   dodaj
Robert Agnič dodaj
Julon dodaj

Optimizacija tehnoloških procesov, spremembe v strojnem parku, kjer se vedno bolj uveljavljajo povsem električni stroji, uporaba reciklatov in bio materialov. Našteli smo glavne tehnološke izzive v industriji plastike.

Na praktičnih primerih in izkušnjah podjetja Skaza bo na konferenci Dnevi energetikov naštete izzive predstavil tehnični direktor podjetja Skaza dr. Robert Agnič.

Robert Agnič je doktoriral iz kemijskih znanosti. Na vodilnih funkcijah je bil zaposlen v Julonu, Leku, Krki in Knauf Insulation, kjer je bil usmerjen predvsem v razvoj in implementacijo novih tehnologij in optimizacijo procesov.

V podjetju Knauf Insulation je vodil globalno ekipo za razvoj procesov, s katero je s spremembo tehnologije taljenja za deset odstotkov zmanjšal porabo glavnega energenta, kar je podjetju prineslo milijonske prihranke na letni ravni.

V podjetju Skaza nadaljuje skrb za energetsko učinkovitost poslovanja z vpeljavo zelenih, naprednih materialov in tehnologij ter z optimizacijo energetske prenove in uporabe strojnega parka.

Kateri ukrepi so bili najbolj učinkoviti v Skazi?

»Pri optimizaciji energetske prenove v Skazi so bile ključne tri stvari: vpeljava bio in reciklabilnih materialov, katerih pridelava in predelava zmanjšujeta energetski učinek na okolje, uporaba in vpeljava električnih strojev v proizvodnjo, kar zmanjšujejo porabo energije celo do 70 odstotkov ter optimizacija procesov, kjer z znižanjem temperature brizganja naših izdelkov ter z optimizacijo časovne komponente brizganja izdelkov še dodatno prihranimo pri porabi energije,« je odgovoril Agnič.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko...