Strokovnjakinja: Možnosti za sanacijo po razlitju kerozina ni, ostane monitoring Strokovnjakinja: Možnosti za sanacijo po razlitju kerozina ni, ostane monitoring V primeru razlitja nevarnih snovi na kraškem območju ni časa in možnosti za sanacijo, je za STA dejala Nataša Viršek Ravbar z Inštituta za raziskovanje krasa pri ZRC SAZU. Ostane monitoring, kako hitro in v kakšni meri bo onesnaženje doseglo izvir Rižane, še posebej ob intenzivnih padavinah. Bi pa lahko bil vodni vir ogrožen dlje časa.
Vodooskrba Rižanskega vodovoda varna, poziv k varčni rabi vode Vodooskrba Rižanskega vodovoda varna, poziv k varčni rabi vode Vodooskrba na Obali je trenutno varna in pod nadzorom, so sporočili iz javnega podjetja Rižanski vodovod Koper.
(foto) Top zeleni poslovni ideji: veganski burger in usnje iz jabolčnih olupkov (foto) Top zeleni poslovni ideji: veganski burger in usnje iz jabolčnih olupkov Na slovenskem delu tekmovanja ClimateLaunchpad so izbrali zmagovalca, ki bosta sodelovala na evropskem finalu za najboljšo zeleno poslovno idejo.
O sosežigu odpadkov v Tešu danes na seji občinskega sveta v Šoštanju O sosežigu odpadkov v Tešu danes na seji občinskega sveta v Šoštanju Predstavniki Termoelektrarne Šoštanj (Teš) bodo po napovedih na današnji redni seji občinskega sveta Občine Šoštanj svetnikom predstavili modelno študijo možnosti energetske izrabe izbranih odpadnih materialov v Tešu. Študijo so vodilni iz Teša prejšnji teden že predstavili vodstvu občine.
Podnebne spremembe ne prinašajo le vročine, ampak tudi aparthajd, svarijo v OZN Podnebne spremembe ne prinašajo le vročine, ampak tudi aparthajd, svarijo v OZN Podnebne spremembe ogrožajo demokracijo in človekove pravice, je zapisal posebni poročevalec Združenih narodov Philip Alston.

Odprto je glasovanje za najboljši energetski projekt. Sodelujte tudi vi.

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
konference   dodaj
Akademija Finance   dodaj
GEN-I Sonce dodaj
ELES dodaj
 
Čas branja: 1 min
02.04.2019  09:00
Odprto je glasovanje bralcev Financ za najboljši energetski projekt leta 2019. Priznanja zmagovalcem bomo podelili na konferenci Dnevi energetikov.
Odprto je glasovanje za najboljši energetski projekt. Sodelujte tudi vi.

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
konference   dodaj
Akademija Finance   dodaj
GEN-I Sonce dodaj
ELES dodaj

Na spletni strani Dnevov energetike lahko glasujete za najboljši energetski projekt. Glasovanje poteka v dveh kategorijah: energetsko učinkovit projekt in promocijski projekt.

V vsako kategoriji lahko izbirate med štirimi kandidati, vsi so predstavljeni s kratkimi filmi, povezave do filmov so na spletni strani glasovanja. V kategoriji energetsko učinkovit projekt so kandidati GEN-I Sonce, Eles, Interenergo ter skupaj MOL, Petrol in Resalta. V kategoriji promocijski projekt pa Alpe Adria Green, SID banka, ZENS in Iskra.

Glasovanje je odprto do 9. aprila do 9. ure. Zmagovalce bomo proglasili na konferenci Dnevi energetikov 16. aprila v Portorožu. V vsaki kategoriji bosta zmagovalca dva, poleg zmagovalca po izboru bralcev tudi zmagovalec po izboru strokovne komisije.

Dnevi energetikov so najpomembnejše letno srečanje slovenskih energetskih menedžerjev. Glavna govornica na dvodnevni konferenci bo Gabrielle Walker, strateginja, ki podjetjem pomaga pri reševanju globalnih izzivov s poudarkom na trajnostnem poslovanju, novih energetskih tehnologijah in podnebnih spremembah.

Med številnimi tujimi in domačimi govorniki je tudi strokovnjakinja za energetsko učinkovitost Anette Persson iz Švedske agencije za energijo. Govorila bo o spodbujanju za izvajanje energetskih pregledov na Švedskem.

Tehnični direktor podjetja Skaza Robert Agnič bo predstavil tehnološke in trajnostne rešitve pri proizvodnji plastičnih izdelkov. Marko Kovač iz Centra za energetsko učinkovitost Instituta Jožef Stefan bo govoril o nizkoogljičnih tehnologijah v industriji. Kako uspešno izkoristiti priložnosti energetske tranzicije, bo povedal Blaž Šterk iz Interenerga. Rok Lacko iz Gen-I bo predstavil izkušnje z virtualnimi elektrarnami in prilagajanjem odjema v podjetjih, Silvo Balant iz Revoza pa učinke energetske optimizacije v novomeškem proizvajalcu avtomobilov.

Strokovnih predavanj in govornikov je dolga vrsta. Preverite celoten program Dnevov energetike in se pridružite konferenci.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Ogljični kuponi kot suho zlato: Belektron je z njimi podeseteril dobiček in podvojil kapital 15

Kaj menite, koliko zaposlenih ima podjetje, ki je lani ustvarilo dobrih 24 milijonov evrov dobička in 737 milijonov evrov prihodkov? Šest.

OK & EN
Elektrika
Elektrika (foto) Kronotermova toplotna črpalka, ki so jo Nemci uvrstili na prvo mesto v Evropi

V podjetju Kronoterm so predstavili nov model toplotne črpalke, ki je seznamu nemškega urada BAFA zasedla prvo mesto po sezonski...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Kako na Vrhniki predelajo avtomobilsko zračno blazino v nakupovalno torbo 2

V Komunalnem podjetju Vrhnika so lani začeli izdelavo nakupovalnih torb in nahrbtnikov iz blaga za zračne blazine. Torbe so negorljive in...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Slovenija je dobila prvo ultra hitro e-polnilnico 31

Münchenska družba Ionity je v Ilirski Bistrici postavila štiri 350-kilovatne polnilnice za električne avte. Projektant in izvajalec je...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Šarec pozval k prevetritvi nevladnih organizacij 21

Ministrstvo za okolje in prostor naj pripravi zakonodajo, ki bo prevetrila, katere so nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika (intervju) Kaj danes pravi okoljevarstvenik, ki je pred leti ščitil ptice na Volovji rebri 7

Tehnologija vetrnih elektrarn je danes do okolja bistveno bolj prijazna kot pred leti, ko so zasnovali (kasneje neuspešno) vetrno...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Subvencije za e-avte: Eko sklad na eni, avtomobilisti na drugi strani 4

Na Eko skladu so pred dnevi objavili nov poziv za subvencije za električna in priključno-hibridna vozila. Zapletlo pa se je pri pogojih...