Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Slovenski vojaki pripravili evropski projekt e-mobilnosti in vodikove tehnologije Na ministrstvu za obrambo so pripravili projekt, ki vključuje izdelavo vodika, obnovljive vire, hrambo energije in drugo. Projekt je postal evropski.
Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Kakšna bo škoda, če ne bo elektrarn na Muri Povzemamo nekatere ocene škode v primeru odvzema koncesije za izgradnjo hidroelektrarn na Muri.
Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Okoljevarstveniki so povedali, zakaj so zadovoljni z prekinitvijo postavitve HE Mokrice Hidroelektrarna (HE) Mokrice bi, tako kot ostale HE, spremenila rečni prostor in ogrozila ribje vrste, saj omilitveni ukrepi ne delujejo, opozarja Društvo za preučevanje rib Slovenije, ki je doseglo nov postopek o okoljevarstvenem soglasju za to HE.
Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po požaru v Lenartu: to so inšpekcije, ki so pregledale sortirnico Po neuradnih podatkih podjetja Salomon se »izsledki dosedanjih preiskav nagibajo v smer«, da je bil petkov požar v sortirnici odpadkov v Lenartu podtaknjen. Dodajamo pregled inšpekcijskih pregledov sortirnice.
Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Slovenija išče elektriko čedalje bolj proti vzhodu Evrope Ključen energetski izziv je pridobivanje energije iz nefosilnih virov in ob tem izboljšati življenjski standard, je povedal na konferenci Dnevi energetikov generalni direktor Gen energije Martin Novšak.

Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
elektrika   dodaj
energetika   dodaj
GEN-I Sonce dodaj
Robert Jelenc dodaj
 
Čas branja: 1 min
04.04.2019  23:30  Dopolnjeno: 07.04.2019 23:29
Po novem lahko tudi stanovalci blokov postavijo sončno elektrarno za samooskrbo. To pa še ni vse, za ogrevanje sanitarne vode lahko postavijo toplotno črpalko in si omislijo lastno polnilnico za e-vozila.
Stanovalci blokov, tu boste izvedeli, kako lahko postavite sončno elektrarno
Foto: Bor Slana/GEN-I

Obveščaj me o novih člankih:  
električna mobilnost   dodaj
elektrika   dodaj
energetika   dodaj
GEN-I Sonce dodaj
Robert Jelenc dodaj

Direktor podjetja GEN-I Sonce Robert Jelenc bo v torek predstavil prvo postavitev sončne elektrarne na strehi bloka. Povedal bo, kakšni so postopki in kaj lahko pričakujemo od takšnega projekta.

Jelenc je najprimernejša oseba za takšno predstavitev. Vodil je namreč postavitev prve skupinske sončne elektrarne, postavljene pred nekaj tedni na Jesenicah.

Njegovo predstavitev si lahko ogledate v torek, 9. aprila, na brezplačnem dogodku v ljubljanskem M hotelu.

To pa še ni vse. Na dogodku bodo predstavili tudi projekt centralne priprave tople sanitarne vode s toplotnimi črpalkami v večstanovanjski stavbi, razložili, kako postaviti na bloku polnilnico za električna vozila, in pojasnili, kakšne možnosti za pridobitev subvencij imajo stanovalci blokov.

Dogodek organizira Združenje za energetsko neodvisnost Slovenije, začetek je ob 11.00.OK & EN
Elektrika
Elektrika V Nemčiji trdijo, da e-avto onesnažuje bolj od dizla in navijajo za vodik ter zeleni metan 33

Trije nemški raziskovalci so objavili študijo, v kateri trdijo, da je ogljični odtis električnega avta v Nemčiji večji od dizelskega....

OK & EN
Elektrika
Elektrika GEN-I: to je sončna elektrarna, ki ni vključena v nobeno podporno shemo

GEN-I in Steklarna Hrastnik sta predstavila projekt za pridobivanje vodika in sončno elektrarno, ki bo projektu zagotovila elektriko.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdo sta Besek in Brankovič, ki sta pred nekaj dnevi prišla v HSE 3

Nadzorni svet HSE je včeraj na izredni seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, člana nadzornega sveta družbe,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Projekt, ki bo v Lučah omogočil, da si bodo lahko vso elektriko proizvedli sami in iz obnovljivih virov 1

Petrol, Elektro Celje in ljubljanska fakulteta za elek­trotehniko postavljajo v Lučah v Zgornji Savinjski dolini prvo slovensko...

OK & EN
Novice
Novice V Ljubljani podpisana pogodba, težka krepko čez sto milijonov 3

V Energetiki Ljubljana so podpisali pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Prihajajo spremembe pri prispevkih za samooskrbne elektrarne

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo je na okrogli mizi elektrodistribucije napovedal spremembe pri obremenitvah elektrarn za...

OK & EN
Elektrika
Elektrika V GEN-I bodo zaposlili sto novih sodelavcev »za zeleno revolucijo v Sloveniji«

Iz Skupine GEN-I so sporočili, da iščejo nove sodelavce s področja naravoslovnih, ekonomskih in humanističnih ved: »Z vrhunsko ekipo...