Strokovnjakinja: Možnosti za sanacijo po razlitju kerozina ni, ostane monitoring Strokovnjakinja: Možnosti za sanacijo po razlitju kerozina ni, ostane monitoring V primeru razlitja nevarnih snovi na kraškem območju ni časa in možnosti za sanacijo, je za STA dejala Nataša Viršek Ravbar z Inštituta za raziskovanje krasa pri ZRC SAZU. Ostane monitoring, kako hitro in v kakšni meri bo onesnaženje doseglo izvir Rižane, še posebej ob intenzivnih padavinah. Bi pa lahko bil vodni vir ogrožen dlje časa.
Vodooskrba Rižanskega vodovoda varna, poziv k varčni rabi vode Vodooskrba Rižanskega vodovoda varna, poziv k varčni rabi vode Vodooskrba na Obali je trenutno varna in pod nadzorom, so sporočili iz javnega podjetja Rižanski vodovod Koper.
(foto) Top zeleni poslovni ideji: veganski burger in usnje iz jabolčnih olupkov (foto) Top zeleni poslovni ideji: veganski burger in usnje iz jabolčnih olupkov Na slovenskem delu tekmovanja ClimateLaunchpad so izbrali zmagovalca, ki bosta sodelovala na evropskem finalu za najboljšo zeleno poslovno idejo.
O sosežigu odpadkov v Tešu danes na seji občinskega sveta v Šoštanju O sosežigu odpadkov v Tešu danes na seji občinskega sveta v Šoštanju Predstavniki Termoelektrarne Šoštanj (Teš) bodo po napovedih na današnji redni seji občinskega sveta Občine Šoštanj svetnikom predstavili modelno študijo možnosti energetske izrabe izbranih odpadnih materialov v Tešu. Študijo so vodilni iz Teša prejšnji teden že predstavili vodstvu občine.
Podnebne spremembe ne prinašajo le vročine, ampak tudi aparthajd, svarijo v OZN Podnebne spremembe ne prinašajo le vročine, ampak tudi aparthajd, svarijo v OZN Podnebne spremembe ogrožajo demokracijo in človekove pravice, je zapisal posebni poročevalec Združenih narodov Philip Alston.

Slovenija je dobila prvo ultra hitro e-polnilnico

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
elektrika   dodaj
energetika   dodaj
avtomobilska...   dodaj
BMW dodaj
 
Čas branja: 1 min
06.06.2019  00:45
Münchenska družba Ionity je v Ilirski Bistrici postavila štiri 350-kilovatne polnilnice za električne avte. Projektant in izvajalec je slovensko podjetje Plan-net solar.
Slovenija je dobila prvo ultra hitro e-polnilnico
Ultra hitra polnilnica v Ilirski Bistrici
Foto: Plan-net solar

Obveščaj me o novih člankih:  
električna mobilnost   dodaj
elektrika   dodaj
energetika   dodaj
avtomobilska industrija   dodaj
BMW dodaj

Ionity je skupno podjetje avtomobilskih velikanov BMW, Daimler, Ford in Volkswagen. Cilj podjetja je postavitev vseevropskega omrežja ultra hitrih polnilnic za električne avte oziroma high-power-charging (HPC).

Danes so v Ilirski Bistrici zagnali prvo polnilno mesto v Sloveniji. Sestavljajo ga štiri 350-kilovatne polnilnice, postavili pa so tudi svojo, enomegavatno transformatorsko postajo, je povedal direktor družbe Plan-net solar Marko Femc. Plan-net solar je ilirskobistriško polnilnico projektiral in postavil.

Ob včerajšnjem zagonu so polnili električnega Audija e-tron s 150 kilovati. Prav tako lahko polnijo s 150 kilovati električni mercedes, porsche pa s 350 kilovati.

Včeraj pa so v Kopru začeli postavljati drugo Ionityjevo polnilnico v Sloveniji. Skupaj jih načrtujejo šest.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Novice
Novice Ogljični kuponi kot suho zlato: Belektron je z njimi podeseteril dobiček in podvojil kapital 15

Kaj menite, koliko zaposlenih ima podjetje, ki je lani ustvarilo dobrih 24 milijonov evrov dobička in 737 milijonov evrov prihodkov? Šest.

OK & EN
Elektrika
Elektrika (foto) Kronotermova toplotna črpalka, ki so jo Nemci uvrstili na prvo mesto v Evropi

V podjetju Kronoterm so predstavili nov model toplotne črpalke, ki je seznamu nemškega urada BAFA zasedla prvo mesto po sezonski...

OK & EN
Odpadki
Odpadki Kako na Vrhniki predelajo avtomobilsko zračno blazino v nakupovalno torbo 2

V Komunalnem podjetju Vrhnika so lani začeli izdelavo nakupovalnih torb in nahrbtnikov iz blaga za zračne blazine. Torbe so negorljive in...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Šarec pozval k prevetritvi nevladnih organizacij 21

Ministrstvo za okolje in prostor naj pripravi zakonodajo, ki bo prevetrila, katere so nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu,...

OK & EN
Elektrika
Elektrika (intervju) Kaj danes pravi okoljevarstvenik, ki je pred leti ščitil ptice na Volovji rebri 7

Tehnologija vetrnih elektrarn je danes do okolja bistveno bolj prijazna kot pred leti, ko so zasnovali (kasneje neuspešno) vetrno...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Subvencije za e-avte: Eko sklad na eni, avtomobilisti na drugi strani 4

Na Eko skladu so pred dnevi objavili nov poziv za subvencije za električna in priključno-hibridna vozila. Zapletlo pa se je pri pogojih...