Tak je sto milijard evrov težak nemški podnebni sveženj. Poglejte, kaj prinaša. Tak je sto milijard evrov težak nemški podnebni sveženj. Poglejte, kaj prinaša. Predstavljamo podnebne ukrepe, ki jih je v petek po več kot 24-urnih pogajanjih sprejela nemška vladna koalicija z Angelo Merkel na čelu.
Kaj bo Šarec počel na najpomembnejšem podnebnem vrhu po Parizu 2015 Kaj bo Šarec počel na najpomembnejšem podnebnem vrhu po Parizu 2015 Kabinet predsednika vlade smo prosili za opis načrtov, ki jih bo premier zastopal na podnebnem vrhu OZN.
V Nemčiji bodo danes predstavili podnebni načrt V Nemčiji bodo danes predstavili podnebni načrt Nemška vlada bo danes predvidoma razkrila načrt za zaščito podnebja. Načrt bi lahko dodatno obremenil nemške blue chipe za več milijard evrov.
Na vladi zavrnjeno posredovanje Bratuškove v družbah ELES in Borzen Na vladi zavrnjeno posredovanje Bratuškove v družbah ELES in Borzen Na dnevni red današnje seje vlade sta bila uvrščena predloga za spremembe aktov o ustanovitvi družb ELES in Borzen, vendar nista bila sprejeta.

Iz steklenic alkoholnih pijač bodo nastale ogrlice

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
05.06.2019  21:35
Zaposleni podjetja Pernod Ricard bodo iz steklenic prestižnih žganih pijač oblikovali nakit za delovanje organizacije Ekologi brez meja.
Iz steklenic alkoholnih pijač bodo nastale ogrlice
V akciji Responsib’ALL Day 2019 sodeluje tudi Steklarna Hrastnik.
Foto: Jure Makovec

Obveščaj me o novih člankih:  

Responsib’ALL Day je družbeno odgovoren in trajnostno naravnan projekt mednarodnega podjetja Pernod Ricard, ki se vsako leto na isti dan odvija po vseh podružnicah mednarodne korporacije.

Letos bo več kot 19 tisoč zaposlenih v 86 državah po vsem svetu za en dan prekinilo delo devetič zapored. Organizacija je prvi družbeno odgovorni dan izvedla leta 2010.

Vsako leto izberejo globalno temo, ki jo podružnice prilagodijo svojemu okolju. Letošnja tema je krožna transformacija, ki podpira 12. cilj trajnostnega razvoja Združenih narodov, in sicer odgovorno porabo in proizvodnjo.

Pernod Ricard Adriatic, v njegovem okviru so Slovenija, Hrvaška in Srbija, bo deloval s sloganom Transformiraj (v)se! Letos so se povezali z društvom Ekologi brez meja, okoljsko organizacijo, pobudnico akcije Očistimo Slovenijo.

Zaposleni v Pernod Ricard Slovenija bodo iz steklenic prestižnih blagovnih znamk, kot so Absolut, Chivas, Jameson, Ballantine’s, Havana Club in Beefeater, oblikovali 60 unikatnih ogrlic iz stekla, prepletenega z žico, in jih predali Ekologom brez meja.

Unikaten nakit bo naprodaj v spletni trgovini Ekologov brez meja Zelenci skupaj z izdelki, ki spodbujajo ponovno uporabo in preprečujejo nastajanje odpadkov.

Zbrana sredstva bodo Ekologi brez meja namenili za delovanje društva.

V Steklarni Hrastnik bodo zbrusili in obdelali kose steklenic Pernod Ricarda, njihova oblikovalka stekla Renata Kobale pa bo pomagala zaposlenim pri navdihu in prepletanju unikatnih kosov stekla z žico v zanimive oblike ogrlic.

Ekologi brez meja bodo izvedli tudi delavnico Dom brez odpadkov. Dali bodo številne napotke in razkrili trike, kako se izogniti ustvarjanju odpadkov in pri tem še prihraniti, zaposleni Pernod Ricard Slovenija pa bodo iskali načine, kako lahko tudi v podjetju preprečujejo nastajanje odpadkov.

V tem duhu bo sicer zasnovan Responsib’ALL Day po vsem svetu. Na dogodku ne sme biti plastike za enkratno uporabo, previdni morajo biti pri količini hrane in odvečno hrano podariti lokalni dobrodelni organizaciji. Poskrbeti morajo tudi za ločevanje odpadkov.

Pernod Ricard je drugi največji proizvajalec vina in žganih pijač na svetu. Med najbolj znanimi blagovnimi znamkami so Absolut, Chivas, Jameson, Ballantine’s, Havana Club in Beefeater. Podjetje je nastalo leta 1975, ko sta se združila Pernod in Ricard. Od takrat je se ravnajo po načelih trajnostnega razvoja.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika Poglejte, kaj piše v slovenskem patentu za shranjevanje električne energije 5

Matjaž Valant z Univerze v Novi Gorici je spomladi presenetil z informacijo, da je izumil postopek za shranjevanje električne energije v...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Nor birokratski zaplet, ki zavira razmah fotovoltaik 1

Sosedje, ki ne živijo v istem bloku, potrebujejo za skupnostno fotovoltaiko gradbeno dovoljenje, ki pa ga ne morejo dobiti, ker je...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Z umetno inteligenco do prihrankov elektrike pri toplotnih črpalkah

Švicarski raziskovalci so razvili metodo, pri kateri z uporabo umetne inteligence oblikujejo novo generacijo kompresorjev toplotnih...

OK & EN
Novice
Novice (dopolnjeno) Pripravljen je nov osnutek energetskega načrta. Poglejte, kaj pravi o NEK 2 in TEŠ 6 5

Končana je različica 4.0 celovitega Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN). Odločitev o NEK 2 je eden ključnih izzivov.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Zakaj so jedrske elektrarne na Kitajskem cenejše kot na zahodu 1

Kakšni so ekonomski vidiki jedrske energije in kakšna je njena sprejemljivost v javnosti? O tem bodo med drugim govorili septembra v...

OK & EN
Novice
Novice Zakaj je moralo podjetje Paradajz vrniti prejeto subvencijo 4

Na Pomurskem forumu Financ smo govorili o uporabi termalne vode in geotermalne energije v pomurskem gospodarstvu.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Kdaj se bomo v resnici odločali o drugem bloku jedrske elektrarne 6

Če želimo doseči podnebne cilje, moramo omogočiti enakovredno in nevtralno obravnavo vseh nizkoogljičnih tehnologij za proizvodnjo...