Elektroinštitut Milan Vidmar bo pripravil osnutek okoljskega poročila za NEPN Elektroinštitut Milan Vidmar bo pripravil osnutek okoljskega poročila za NEPN Osnutek okoljskega poročila za nacionalni energetski in podnebni načrt (NEPN) bodo pripravili Elektroinštitut Milan Vidmar ter podjetji ZaVita in Stritih. Med stranskimi udeleženci so društvo za proučevanje rib, Muzej norosti, Umanotera, Focus in druge okoljevarstvene organizacije.
Nova stavba GEN-I bo »odporna na prihodnost« Nova stavba GEN-I bo »odporna na prihodnost« V ponudniku energentov in energetskih storitev GEN-I nameravajo postaviti poslovno stavno, ki bo proizvedla več energije, kot jo bo porabila.
Putin: zaradi vibracij vetrnih elektrarn črvi lezejo iz zemlje Putin: zaradi vibracij vetrnih elektrarn črvi lezejo iz zemlje Ruski predsednik je kritiziral vetrno energijo, a priznal degradiranje planeta in podnebja.
Inšpektor omejil delovanje Termita; omenja se možnost kazenske ovadbe Inšpektor omejil delovanje Termita; omenja se možnost kazenske ovadbe Okoljski inšpektor je v četrtek z ustno odločbo prepovedal obratovanje naprave za predelavo odpadkov podjetja Termit na območju peskokopa Drtija. V primeru izpolnjenih pogojev bo tudi naznanjeno kaznivo dejanje oz. podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, so dodali na ministrstvu za okolje in prostor.

Avgusta v Ljubljani vrhunska energetsko-ekonomska konferenca

Čas branja: 1 min
17.06.2019  02:15
Združenje International Association for Energy Economics (IAEE) bo konec avgusta pripravilo v Ljubljani svojo 16. evropsko konferenco.
Avgusta v Ljubljani vrhunska energetsko-ekonomska konferenca
Konferenca IAEE bo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Soorganizator konference je Slovensko združenje za energetsko ekonomiko.
Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  
energetika   dodaj
konference   dodaj
Energetska zbornica... dodaj
Laurent Schmitt dodaj
ELES dodaj

IAEE je najpomembnejše svetovno združenje za energetsko ekonomiko. Ima prek štiri tisoč članov iz več kot sto držav. Glavni cilji IAEE so krepitev prostega pretoka informacij in idej o energetskih vprašanjih, omogočanje visokokakovostnih raziskav in razvoja ter izobraževanje študentov in energetskih strokovnjakov.

Člani združenja so podjetja, ustanove in raziskovalci, združenje pa ima tudi več kot 30 nacionalnih podružnic, med njimi je od septembra 2015 tudi Slovensko združenje za energetsko ekonomiko SAEE. Združenje SAEE deluje kot sekcija Energetske zbornice Slovenije.

Med govorniki na ljubljanski konferenci IAEE bo prek 20 energetskih in ekonomskih strokovnjakov, velika večina iz tujine. Med drugimi bo nastopil tudi direktor evropskega združenja prenosnih elektroenergetskih omrežij ENTSO-E Laurent Schmitt.

O združenju ENTSO-E smo poročali lani, ko so se zaradi spora med Srbijo in Kosovom pojavile težave v evropskem elektroenergetskem omrežju. Konec lanskega leta pa smo povzeli napoved ENTSO-E, da bo konec januarja za slovenski elektroenergetski sistem težak. Napoved se je uresničila.

Član združenja ENTSO-E je tudi slovenski operater prenosnega omrežja ELES.

Na konferenci IAEE bodo govorili predvsem o prihodnosti trgov z električno energijo, zemeljskim plinom in nafto pa tudi o vplivu digitalizacije in inovacij na energetiko, o upravljanju energetskega prehoda, vlogi evropske energetike v globalni energetski industriji in o drugih temah.

Konferenca bo od 25. do 28 avgusta na Ekonomski fakulteti.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika Putin: zaradi vibracij vetrnih elektrarn črvi lezejo iz zemlje 35

Ruski predsednik je kritiziral vetrno energijo, a priznal degradiranje planeta in podnebja.

OK & EN
Elektrika
Elektrika Agrofotovoltaika: ker so nad njivo postavili sončno elektrarno, je bil pridelek večji 1

Nekatere poljščine v sušnih in vročih razmerah bolje uspevajo, če jih zasadimo pod fotovoltaiko, ugotavljajo Nemci. Zamisel je...

OK & EN
Elektrika
Elektrika To so nemške težave z elektriko, ki lahko ogrozijo vso Evropo 7

Nemško elektroenergetsko omrežje je bilo junija resno ogroženo in samo hitremu ukrepanju sosednjih držav se Nemci lahko zahvalijo, da...

OK & EN
Elektrika
Elektrika (intervju) Kaj danes pravi okoljevarstvenik, ki je pred leti ščitil ptice na Volovji rebri 7

Tehnologija vetrnih elektrarn je danes do okolja bistveno bolj prijazna kot pred leti, ko so zasnovali (kasneje neuspešno) vetrno...

OK & EN
Elektrika
Elektrika (intervju) Bi plačali transformator za soseda, ki je kupil e-Porscheja? 4

V elektroenergetiki govorijo o sistemu poštne znamke. Preprosto povedano to pomeni, da plačata enako omrežnino prebivalec A, ki...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Če slovenska podjetja ne morejo postaviti elektrarn pri nas, jih bodo pa v tujini 7

Znanih je nekaj več podrobnosti o statističnem prenosu električne energije, ki ga bo Slovenija morda uporabila za izpolnitev...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Brez elektrarn na Muri in tudi na Idrijci ne bo dovolj obnovljivih virov 2

Leta 2030 se lahko približamo ciljnemu deležu obnovljivih virov energije (OVE) samo, če bodo zgrajene vse hidroelektrarne na Savi,...