Okolje & energija

To je mož, ki bo iz prve roke povedal, kako se spoprijeti z energetsko-podnebnimi izzivi

Kako se v nemških podjetjih soočajo z energetskim prehodom in kaj lahko naredijo v slovenskem gospodarstvu. To bo ena od ključnih točk nastopa glavnega govornika na letošnji konferenci Dnevi energetikov Grahama Wealea, strokovnjaka za energetske prehode.

Dogodki O & E

FINANCE
Okolje & energija
Dnevi energetikov 2024: to so zmagovalci letošnjega izbora za energetske nagrade Financ
Okolje & energija
Energetske nagrade
Okolje & energijaNataša Koražija Dnevi energetikov 2024: to so zmagovalci letošnjega izbora za energetske nagrade Financ 1

Nagrade in priznanja so dobili Energetika Maribor, IJS, HESS, Občina Kočevje, GLS Slovenija, SNEP GreenTwin, Enertec, Zeleni Hrastnik

FINANCE
Okolje & energija
Tako so sestavili finančno konstrukcijo za prvo zadružno sončno elektrarno
Okolje & energija
Energetske nagrade Financ
Okolje & energijaNataša Koražija Tako so sestavili finančno konstrukcijo za prvo zadružno sončno elektrarno 2

Za pionirski projekt skupnostne samooskrbe so ustanovili energetsko zadrugo, solastniki elektrarne so hkrati odjemalci, ki so si stroške energije znižali za 30 odstotkov

FINANCE
Okolje & energija
Enertec je razvil simulator za določanje idealne velikosti sončne elektrarne in baterije
Okolje & energija
Energetske nagrade Financ
Okolje & energijaNataša Koražija Enertec je razvil simulator za določanje idealne velikosti sončne elektrarne in baterije 3

Vas mučijo nove omrežnine in razmišljate o novi sončni elektrarni z baterijami? Enertecovo orodje omogoča izračun optimalne kombinacije z naprednimi algoritmi

Portal podpirajo

 INEA

HSE
 

Eles

23.01.2020 23:30
Čas branja: 2 min
To je mož, ki bo iz prve roke povedal, kako se spoprijeti z energetsko-podnebnimi izzivi
Graham Weale je profesor energetske ekonomike.

Graham Weale zelo dobro pozna politične, gospodarske in tehnološke dimenzije energetskega prehoda v Evropi in ZDA. Na konferenci Dnevi energetikov bo pojasnil, kako lahko izpeljemo prehod z z najnižjimi družbenimi stroški.

Med drugim bo na Dnevih energetikov povedal, kako se evropska industrija odziva na energetske cilje za 2030 in predstavil zadnje tehnološke trende in konkretne rešitve v podjetjih:

● predstavil bo tisti del podnebno-energetske politike v Nemčiji in EU, ki je pomemben za industrijska podjetja,

● govoril bo o izzivih in realnih rešitvah nemških podjetij do leta 2030. Predstavil bo primere podjetij iz industrijskih panog, pomembnih za Slovenijo. Odgovoril bo tudi na vprašanja, kje najti motivacijo za akcijo, kakšni so ključni izzivi in ovire ter ključne prednosti za podjetja in

● predstavil bo tudi, kako lahko v slovenskih podjetjih oblikujejo uspešno okoljsko-energetsko politiko v naslednjem desetletju.

Glavni govornik na Dnevih energetikov je bil med letoma 2007 in 2016 glavni ekonomist pri RWE, največji nemški energetski družbi. Sodeloval je pri vodenju podjetja med energetskim zasukom, Energiewende.

Pred tem je bil direktor evropskih storitev pri IHS Global Insight, enem od vodilnih svetovnih svetovalnih podjetij v energetiki in gospodarstvu. Zadolžen je bil za plin in premog, pogosto je sodeloval kot izvedenec v odmevnih postopkih arbitraže glede pogodb za dobavo plina.

Ukvarjal se je z elektroenergetskim sistemom v Evropi in ima neposredne izkušnje z vsemi glavnimi oblikami energije. Izkušnje z nafto je pridobil tudi pri ameriškem velikanu Exxon Mobil.

V poznih osemdesetih letih je bil prvi energetski strokovnjak, ki je izpostavil potencial elektrarne s kombiniranimi plinsko-parnimi turbinami kot glavni vir pridobivanja energije v Evropi.

Graham Weale je svetoval evropski komisiji in evropskim vladam. Je član poslovnega sveta Mednarodne agencije za energijo, leta 2015 je bil imenovan tudi za častnega profesorja energetike na peti največji nemški univerzi Ruhr-Universität Bochum.

S kombinacijo tehničnih in komercialnih izkušenj, ki jih je dobil na Univerzi v Oxfordu, bo Graham Weale poslušalcem na Dnevih energetikov omogočil edinstven vpogled v stičišče tehničnih in komercialnih disciplin.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Okolje & energija
Kaj bodo nova evropska pravila prinesla slovenski energetiki
FINANCE
Okolje & energija
Nova nagrada Financ: za najboljši energetski dosežek v logistiki in prevozu
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Nova nagrada Financ: za najboljši energetski dosežek v logistiki in prevozu

Tradicionalnemu razpisu energetskih nagrad Časnika Finance smo dodali novo kategorijo, energetska učinkovitost v prometu in logistiki.

FINANCE
Okolje & energija
Razpis za energetske nagrade časnika Finance 2021 je odprt
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje
OGLAS
Finance
Finance PR Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje (OGLAS)

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Okolje & energija
To je globalna poslovna smer, ki je ne smete zgrešiti
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar To je globalna poslovna smer, ki je ne smete zgrešiti 5

V svetovalni družbi Systemiq so zbrali podatke, ki kažejo, kako močno se je globalno gospodarstvo že usmerilo v zmanjšanje ogljičnega odtisa.

FINANCE
Okolje & energija
Dnevi energetikov 2021: termin je določen, razpis za prispevke odprt
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Dnevi energetikov 2021: termin je določen, razpis za prispevke odprt

Največje slovensko srečanje energetskih menedžerjev, Dnevi energetikov časnika Finance, bo 20. in 21. septembra. Zbirati pa smo začeli prijave prispevkov za program konference.

FINANCE
Okolje & energija
Novi obračun omrežnine za podjetja: izziv ali priložnost?
OGLAS
Okolje & energija
Okolje & energijaFinance PR Novi obračun omrežnine za podjetja: izziv ali priložnost? (OGLAS)

Z novim obračunom omrežnine, ki začne veljati julija 2024, se odpirajo možnosti za znatne prihranke s pametnimi prilagoditvami in učinkovitejšo rabo energije. Preverite, kako lahko izkoristite ta prehod.