Kako je GeoEnergetika v koronakrizi našla novo tržno nišo Kako je GeoEnergetika v koronakrizi našla novo tržno nišo Primer celjske GeoEnergetike kaže, kako se lahko podjetje v kriznih razmerah zasuka. Proizvajalec uličnih svetilk se namreč vse bolj usmerja v izdelavo zaščitnih vizirjev, prodaja je dobra zlasti v Nemčiji in Avstriji.
Poglejte, katere zelene projekte bo financirala EU Poglejte, katere zelene projekte bo financirala EU Evropska komisija bo v sredo objavila sveženj ukrepov za okrevanje po koronakrizi, v predlog pa bodo po prvih napovedih vključeni ukrepi za prenovo stavb, spodbujanje obnovljivih virov in vodikovih projektov ter ukrepi za pospeševanje trajnostne mobilnosti. Nemci že imajo primerne projekte.
Tako financirajo trajnostno preoblikovanje podjetij Tako financirajo trajnostno preoblikovanje podjetij Petega junija se končuje tretji rok za prijave na razpis agencije SPIRIT za spodbujanje razvoja novih, trajnostnih poslovnih modelov v slovenskih podjetjih.
Ste plačali razkuževanje bloka iz rezervnega sklada? Ja. Kaj pa zdaj? Ste plačali razkuževanje bloka iz rezervnega sklada? Ja. Kaj pa zdaj? Upravniki oziroma stanovalci nekaterih večstanovanjskih stavb so uporabili rezervni sklad za poplačilo stroškov razkuževanja skupnih prostorov v času epidemije. Kako naj ravnajo zdaj, pojasnjujejo na Gospodarski zbornici Slovenije.
Tako bodo pospešili začetek gradnje odlagališča za jedrske odpadke Tako bodo pospešili začetek gradnje odlagališča za jedrske odpadke Koordinacijska ekipa se bo sestajala enkrat na teden in vodila priprave na zagon gradnje odlagališča za nizko- in srednje radioaktivne odpadke.

To je mož, ki bo iz prve roke povedal, kako se spoprijeti z energetsko-podnebnimi izzivi

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Nemčija   dodaj
energetika   dodaj
Akademija Finance   dodaj
Graham Weale dodaj
RWE dodaj
 
Čas branja: 2 min
23.01.2020  23:30
Kako se v nemških podjetjih soočajo z energetskim prehodom in kaj lahko naredijo v slovenskem gospodarstvu. To bo ena od ključnih točk nastopa glavnega govornika na letošnji konferenci Dnevi energetikov Grahama Wealea, strokovnjaka za energetske prehode.
To je mož, ki bo iz prve roke povedal, kako se spoprijeti z energetsko-podnebnimi izzivi
Graham Weale je profesor energetske ekonomike.

Obveščaj me o novih člankih:  
Nemčija   dodaj
energetika   dodaj
Akademija Finance   dodaj
Graham Weale dodaj
RWE dodaj

Graham Weale zelo dobro pozna politične, gospodarske in tehnološke dimenzije energetskega prehoda v Evropi in ZDA. Na konferenci Dnevi energetikov bo pojasnil, kako lahko izpeljemo prehod z z najnižjimi družbenimi stroški.

Med drugim bo na Dnevih energetikov povedal, kako se evropska industrija odziva na energetske cilje za 2030 in predstavil zadnje tehnološke trende in konkretne rešitve v podjetjih:

● predstavil bo tisti del podnebno-energetske politike v Nemčiji in EU, ki je pomemben za industrijska podjetja,

● govoril bo o izzivih in realnih rešitvah nemških podjetij do leta 2030. Predstavil bo primere podjetij iz industrijskih panog, pomembnih za Slovenijo. Odgovoril bo tudi na vprašanja, kje najti motivacijo za akcijo, kakšni so ključni izzivi in ovire ter ključne prednosti za podjetja in

● predstavil bo tudi, kako lahko v slovenskih podjetjih oblikujejo uspešno okoljsko-energetsko politiko v naslednjem desetletju.

Glavni govornik na Dnevih energetikov je bil med letoma 2007 in 2016 glavni ekonomist pri RWE, največji nemški energetski družbi. Sodeloval je pri vodenju podjetja med energetskim zasukom, Energiewende.

Pred tem je bil direktor evropskih storitev pri IHS Global Insight, enem od vodilnih svetovnih svetovalnih podjetij v energetiki in gospodarstvu. Zadolžen je bil za plin in premog, pogosto je sodeloval kot izvedenec v odmevnih postopkih arbitraže glede pogodb za dobavo plina.

Ukvarjal se je z elektroenergetskim sistemom v Evropi in ima neposredne izkušnje z vsemi glavnimi oblikami energije. Izkušnje z nafto je pridobil tudi pri ameriškem velikanu Exxon Mobil.

V poznih osemdesetih letih je bil prvi energetski strokovnjak, ki je izpostavil potencial elektrarne s kombiniranimi plinsko-parnimi turbinami kot glavni vir pridobivanja energije v Evropi.

Graham Weale je svetoval evropski komisiji in evropskim vladam. Je član poslovnega sveta Mednarodne agencije za energijo, leta 2015 je bil imenovan tudi za častnega profesorja energetike na peti največji nemški univerzi Ruhr-Universität Bochum.

S kombinacijo tehničnih in komercialnih izkušenj, ki jih je dobil na Univerzi v Oxfordu, bo Graham Weale poslušalcem na Dnevih energetikov omogočil edinstven vpogled v stičišče tehničnih in komercialnih disciplin.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OK & EN
Elektrika
Elektrika V Divači montirajo napravo, ki bo omogočila vključitev vse več obnovljivih virov 1

Na razdelilni transformatorski postaji RTP Divača družba ELES montira kompenzacijsko napravo, kakršne v Sloveniji še ni bilo. Naprava...

OK & EN
Tako dihajo štirje prototipi slovenskih respiratorjev 26

Štiri skupine razvojnikov so predstavile prototipe medicinskih ventilatorjev oziroma respiratorjev. Izdelki kažejo, da lahko v zdravstvu...

OK & EN
Elektrika
Elektrika To je prvi odprti razvoj jedrske elektrarne; Slovenci so zraven 7

Februarja so v ZDA zagnali platformo za odprtokodno oblikovanje, gradnjo in financiranje jedrskih elektrarn Open 100. K sodelovanju so...

OK & EN
Elektrika
Elektrika Janković omejuje konkurenco pri souporabi e-avtov, je tarnala Levica. Zaman 1

Ljubljanski mestni svetniki so sprejeli predlog koncesije za sistem souporabe električnih vozil kljub negodovanju, da onemogoča več kot...

OK & EN
Novice
Novice To so nevladniki, ki izpolnjujejo tudi nove pogoje za delo v javnem interesu 7

V mreži okoljskih nevladnih organizacij v okviru projekta Plan B za Slovenijo so pridobili podatke, katere organizacije bodo lahko tudi po...

OK & EN
Kako sta si Vizjak in Janković skupaj ogledala čebelnik

Minister za okolje Andrej Vizjak in ljubljanski župan sta ob dnevu čebel v Tivoliju obiskala čebele samotarke.

OK & EN
Elektrika
Elektrika (intervju) V Slovenijo prihaja Teslina platforma za nadzor delovanja baterij in fotovoltaik

V podjetju N-GEN iz Žirovnice, lastniku največje evropske baterije, se pripravljajo na integracijo svoje platforme s Teslino in na čas,...

OK & EN
Trajnostni razvoj
Trajnostni razvoj Od naivne zaljubljenosti do odgovornega partnerstva

Korona kriza kot priložnost za obvladovanje klimatske krize in vzpostavitev novega globalnega družbeno-ekonomskega dogovora