Konvencionalno kmetovanje vključuje metode in postopke, ki so za zdravje zemlje, narave, človeka in planeta škodljivi, je Janja Kadunc zapisala v prijavi na okoljski razpis. Pojasnila je, da regenerativni načini delujejo z oživljanjem zemlje za njeno trajno rodovitnost, vendar jih naši pridelovalci hrane ne poznajo. »Z izobraževanjem v obliki predavanj in delavnic seznanjam kmete, sadjarje, vinogradnike in vrtičkarje z do narave prijazno, obnovitveno metodo, ki vključuje biologijo zemlje in ne uporablja umetnih gnojil in strupenih škropiv. Ob zdravih, polnohranilnih pridelkih skrbimo tudi za zdravje okolja in delujemo proti podnebnim spremembam.«
»Moje poslanstvo je izobraževanje, svetovanje in mentorstvo pri prehodu s konvencionalnega, kemičnega kmetovanja na naravno, biološko,« je razložila Janja Kadunc in nadaljevala: »Brez uporabe umetnih gnojil in strupenih fitofarmacevtskih sredstev in druge agrokemije. Moj koncept in metodologija dela temeljita na principih, ki jih je razvila in jih uči svetovno priznana mikrobiologinja Elaine Ingham, Soil Foodweb. Ko našim zemljam vrnemo biološko raznovrstnost njenih mikroorganizmov, lahko hkrati poskrbimo za zmanjšanje podnebnih sprememb s skladiščenjem ogljikovega dioksida nazaj v zemljo. Teoretično bi lahko Slovenija tako iz ozračja odstranila nekaj manj kot deset milijonov ton ogljikovega dioksida na leto.«
Več kmetov, sadjarjev, vinogradnikov in vrtičkarjev bi se udeležilo izobraževalnih dejavnosti, če bi dobili sofinanciranje od ustanov, pristojnih za skrb za okolje, je prepričana Janja Kadunc.