»Sejemo, orjemo, kmetujemo na inovativne načine, skladiščimo, krajšamo logistične poti in nabavne verige, sestavljamo recepte, kuhamo, zmanjšujemo odpadke in vsakodnevno ponujamo svežo in zdravo hrano,« so zapisali v skupnosti Dobro z dobrim v prijavi na razpis okoljskih nagrad v kategoriji okolju prijazen izdelek ali storitev. Prijavo je oddal Zavod Vinetum Slovenske gorice iz Lenarta.
V skupnosti podpirajo in spodbujajo mlade podjetnike. Med njimi sta študentki živilstva Urša Lovše in Lara Tekavc, ki sta s souporabo opreme in prostora skupnosti ustvarili prigrizek iz čičerke v treh okusih. Za izdelek sta skupaj s še drugimi študentkami dobili nagrado občinstva na tekmovanju EIT Food Innovation Prizes. Na letošnjem tekmovanju Ecotrophelia Slovenija pa sta osvojili drugo mesto. Tekmovanje je namenjeno študentom živilstva, pripravljajo pa ga na Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij.
V skupnosti Dobro z dobrim so usmerjeni v iskanje rešitev, s katerimi bi zmanjšali količino odpadne hrane in uporabili presežke hrane, tudi takšne, ki nastajajo v majhnih količinah.