Članki

AUKN na skupščini NKBM zahteva razpravo o dokapitalizaciji

Organi banke naj izvedejo tudi aktivnosti za odprodajo neključnih sredstev NKBM, zahteva prva dama AUKN Dagmar Komar
24.05.2012 09:39
Čas branja: 1 min

AUKN, ki jo vodi Dagmar Komar (na sliki), je poslala zahtevo za razširitev dnevnega reda skupščine delničarjev NKBM, je razvidno iz spletnih strani Ljubljanske borze.

dagmar komar

Dagmarjeva želi, da lastniki banke od uprave zahtevajo izvedbo aktivnosti za dokapitalizacijo, v okviru katere naj tudi poskrbijo za odprodajo neključnih sredstev NKBM. Dagmarjeva dokapitalizacijo utemeljuje s dejstvom, da mora banka doseči vsaj devet-odstotno stopnjo temeljnega kapitala (Core Tier 1 ratio) in sicer najkasneje do konca oktobra 2012.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Vinski turizem
Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave
O vinu
Vinski turizemRedakcija O vinu Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave

Zaradi lokacije in okolja, ki obdaja posestvo, je Santomas pravšnji postanek za vsakega vinoljuba ali običajnega ljubitelja narave. Po novem so na voljo tudi štirje apartmaji, v katerih lahko gostje prespijo. Drznejši pa se lahko tam tudi poročijo.

FINANCE
Hoče Apollo kupiti kakšno slovensko banko? Težka bo. Neuradno: njegova NKBM ima prepoved prevzemov zaradi pranja denarja
Finance
Petra Sovdat Hoče Apollo kupiti kakšno slovensko banko? Težka bo. Neuradno: njegova NKBM ima prepoved prevzemov zaradi pranja denarja 3

Mednarodni finančni sklad Apollo se po naših neuradnih informacijah zdaj zanima za nakup Abanke. Neuradni viri pa opozarjajo, da z NKBM in z njenim lastnikom, čigar ljudje v banki bi morali poskrbeti za pravilnost poslovanja, ni vse v redu. Banka Slovenije: "Ukrepov nadzora ne moremo komentirati."

FINANCE
Zakaj NKBM zapira račune nekaterim tujcem?
Finance
Tanja Smrekar Zakaj NKBM zapira račune nekaterim tujcem? 1

Odgovor banke: Ne zaradi odredbe BS, temveč zaradi novih, strožjih pravil glede poznavanja in tveganosti strank

FINANCE
Slovenija potrebuje največ pet bank
Finance
Janez Tomažič Slovenija potrebuje največ pet bank 10
FINANCE
PMM
Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto
PRO
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostFinance prPRO Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto (PRO)

Platforma bo po besedah župana Berta Menarda služila kot centralno mesto za dostop do informacij in občinskih storitev za zaposlene na občini, občane ter obiskovalce. V prihodnosti nameravajo namreč vanjo dodati še več storitev, ki bodo olajšale komunikacijo z občino in uporabo občinskih storitev prek mobilnih ali spletnih aplikacij.