Članki

Skupina Sava s 5,3-milijonsko izgubo

Vrednost skupnih prejetih dolgoročnih posojil in kratkoročnih finančnih obveznosti družb skupine je konec marca znašala 372,4 milijona evrov in se v primerjavi s koncem leta 2011 ni pomembno spremenila
24.05.2012 09:30
Čas branja: 1 min

polž drsenje slabo borza kriza izguba

Prihodki skupine Sava so bili v prvem letošnjem četrtletju za sedem odstotkov višji kot v enakem obdobju lani in so za tri odstotke presegli poslovni načrt, je razvidno iz objave podjetja na spletnih straneh Ljubljanske borze. Dosežena je bila izguba pred davki v višini 5,3 milijona evrov, ki je bila sicer nižja od lanskoletne in tudi nižja od načrtovane za to obdobje. Matična družba skupine, Sava, pa je ustvarila celotni dobiček v višini 2,3 milijona evrov. Odvisne družbe skupine Sava so v prvem četrtletju ustvarile 0,6 milijona evrov operativnega dobička, kar je več od lani in nad načrti.

Vrednost skupnih prejetih dolgoročnih posojil in kratkoročnih finančnih obveznosti družb skupine je konec marca znašala 372,4 milijona evrov in se v primerjavi s koncem leta 2011 ni pomembno spremenila. V skupini pa načrtujejo razdolževanje skladno z načrti izvedeno še do konca leta.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Marko Jazbec zbira male zavarovalnice v regiji
FINANCE
(Pred ponedeljkovo sejo skupščine delničarjev) Sava, Hoteli Bernardin in SDH - za kaj sploh gre?
Finance
Petra Sovdat (Pred ponedeljkovo sejo skupščine delničarjev) Sava, Hoteli Bernardin in SDH - za kaj sploh gre?

Zakaj SDH ne želi dokapitalizirati Save, ki jo je reševal pred letom in pol

FINANCE
Okolje & energija
Predlog zakona o srednji Savi dobil prvo podporo
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Predlog zakona o srednji Savi dobil prvo podporo

»Podpiram aktivnosti poslanca Ivana Hršaka, ki je z vložitvijo predloga zakona o gradnji hidroelektrarn na srednji Savi 'zbudil' koalicijo in ostale akterje, ki so odgovorni za umestitev in začetek gradnje HE na srednji Savi,« je sporočil evropski poslanec Franc Bogovič.

Vinski turizem
Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave
O vinu
Vinski turizemRedakcija O vinu Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave

Zaradi lokacije in okolja, ki obdaja posestvo, je Santomas pravšnji postanek za vsakega vinoljuba ali običajnega ljubitelja narave. Po novem so na voljo tudi štirje apartmaji, v katerih lahko gostje prespijo. Drznejši pa se lahko tam tudi poročijo.

FINANCE
Okolje & energija
(dopolnjeno) Predlog zakona o hidroelektrarnah na srednji Savi hladno sprejet
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar (dopolnjeno) Predlog zakona o hidroelektrarnah na srednji Savi hladno sprejet 2

Končuje se medresorsko usklajevanje koncesijske pogodbe za izgradnjo hidroelektrarn na srednji Savi. Včeraj vloženi predlog zakona o njihovi izgradnji pa, kot kažejo prve informacije, nima velike podpore.

FINANCE
Sava je Terme Lendava prodala Madžarom za devet milijonov evrov - politiki pa je padel mrak na oči
Finance
Petra Sovdat Sava je Terme Lendava prodala Madžarom za devet milijonov evrov - politiki pa je padel mrak na oči 13

Minister za gospodarstvo v Cerarjevi vladi z neznano podaljšanim rokom trajanja Zdravko Počivalšek je proti prodaji Term Lendava; Počivalšek torej ne loči posla od politike, kar ni le tveganje za konkreten posel in upnike Save, to je tveganje za denarnice vseh Slovencev