Zasebnost
Članki

LJSE: Skok Krke, sicer pa slab teden

Teden se je zaključil z rastjo indeksa, v vsem tednu pa se je skrčil za več kot štiri odstotke. Danes se je okrepila tudi Krka, in sicer za odstotek
11.05.2012 13:11
Čas branja: 2 min

Stanje ob 13:00

Zaključek tedna je postregel s šibkim prometom, skupaj je dosegel 418 tisoč evrov, 211 tisoč je prispevala Krka. Sledil je Telekom z 42 tisočaki, Petrol je dodal 32 tisoč evrov, indeks SBI TOP se je sicer okrepil za 0,43 odstotka. V vsem tednu je padel za več kot štiri odstotke.

Na vrhu prve kotacije Gorenje, cena je zrasla za dobra dva odstotka, 1,7 odstotka v plusu je končal Mercator. Cena Krke se je povzpela za dober odstotek na 46,5 evra, tekom dneva so se posli sklepali med 46,1 in 46,9 evra.

Luka Koper je pridobila 0,34 odstotka, Petrol je obstal na izhodišču, Intereuropa in Sava Re pa nista imeli poslov. Za 0,2 odstotka je padel Triglav, NKBM je izgubila 0,3 odstotka, Telekom pa skoraj odstotek in pol.

Na dnu borze je bil Aerodrom, pocenil se je za 3,6 odstotka, za 2,7 odstotka se je stanjšalo Žito, ob dva odstotka pa je bil Slovenijales.

Stanje ob 12:00

Dnevni promet na borzi za zdaj znaša 272 tisoč evrov, s 146 tisočaki je vodilna Krka, 25 tisoč je dodal Petrol, 16 tisoč pa Telekom. Indeks SBI TOP je pozitiven, okrepil se je za odstotek. Po rasti na vrhu ostaja Krka, pridobila je skoraj dva odstotka.

S farmacevtom se trenutno trguje po 46,895 evra, odstotek in pol v plusu je Mercator, enako tudi Petrol. Gorenje je zraslo za odstotek, Triglav, Sava re in Inteuropa so brez posla.

Za 2,3 odstotka je padla NKBM, dva odstotka pod gladino je Luka Koper, cena Telekoma se je stopila za 0,7 odstotka. Aerodrom se je pocenil za tri odstotke, Žito pa za 2,7, dva odstotka sta izgubila Slovenijales in Helios.

Stanje ob 11:10

Indeks je še višje, kot je bil ob začetku trgovanja, trenutno je 1,23 odstotka v plusu. Promet znaša 180 tisočakov, 96 tisoč je prispevala Krka, 25 tisoč Petrol, 10 tisoč Telekom. na vrhu prve kotacije Krka.

Farmacevt se je podražil za 1,9 odstotka na 46,885 evra, za enako vrednost se je okrepilo Gorenje. Odstotek in pol v plusu je Mercator, tudi Petrol se je okrepil za takšno vrednost. V plusu je tudi NKBM, pridobila je odstotek.

Intereuropa, Sava Re in Triglav so brez posla, Telekom je 0,2 odstotka v minusu, za dva odstotka in pol je padla Luka Koper. Tri odstotke v minusu je Aerodrom.

Stanje ob 10:00

Petrol in Krka sta pozitivna, kar je indeks SBI TOP okrepilo za okoli pol odstotka. Dnevni promet znaša 88 tisoč evrov, 50 tisoč je navrgla Krka, 25 tisoč Petrol, pet tisoč pa Telekom. Sava Re, Triglav in Intereuropa so brez posla.

Po včerajšnjem padcu na 46 evrov, del dneva pa je bila Krka tudi pod 45 evrov, smo danes priča poopravku navzgor. Cena se je dvignila za dober odstotek na 46,5 evra. Dober odstotek in pol v plusu je Petrol, 0,04 odstotka je izgubil Mercator, na izhodišču pa je NKBM.

Za 0,7 odstotka je padel Telekom, Gorenje je izgubilo 1,7 odstotka, ob dva odstotka in pol je Luka Koper. Cena Aerodroma se je znižala za tri odstotke, ob dva odstotka je Helios.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
IKT
IKT Ali moramo slediti tehnološkim trendom in kako izbrati tistega, ki je pravi za nas?

Najprej se je treba osredotočiti na vrednost, šele nato na tehnologijo in način izvedbe poslovnih potreb.

Preberite tudi:

10.05.2012
09.05.2012
08.05.2012
07.05.2012
26.04.2012
14.05.2012
15.05.2012
16.05.2012
17.05.2012
18.05.2012
FINANCE
Objava razpisov za e-mobilnost je napovedana za junij. Kaj vse bo na voljo
Finance
ELEKTRIČNA VOZILA
Teja Grapulin Objava razpisov za e-mobilnost je napovedana za junij. Kaj vse bo na voljo

Skupno bo razpisanih 21 milijonov evrov.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Visoka rast delnic zavarovalnic in novi rekordi
Vlagatelj Maks
VLAGATELJ MAKS
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks Visoka rast delnic zavarovalnic in novi rekordi
FINANCE
Marko Rondič: Evropa bo lahko kmalu samo še stara in nekonkurenčna celina
Finance
Jana Petkovšek Štakul Marko Rondič: Evropa bo lahko kmalu samo še stara in nekonkurenčna celina 4

Direktor ajdovske obrtno-podjetniške zbornice opozarja na razbohoteno obremenjevanje podjetij z birokracijo tako na nacionalni kot na evropski ravni.

FINANCE
V Portorožu ena največjih evropskih konferenc o Microsoftovih poslovnih aplikacijah
OGLAS
Finance
Finance PR V Portorožu ena največjih evropskih konferenc o Microsoftovih poslovnih aplikacijah (OGLAS)

Druga mednarodna konferenca DynamicsMinds bo konec maja na slovenski Obali povezala več kot tisoč članov svetovne skupnosti, ki sooblikuje prihodnost poslovnih aplikacij.

FINANCE
Čudaštvo, nesramnost in perverznost stanovanjske politike
Finance
Nepremičnine
Vasilij Krivec Čudaštvo, nesramnost in perverznost stanovanjske politike 5

O omejitvah oddajanja stanovanj v turistične namene, pretiranih napovedih o gradnji javnih najemnih stanovanj in napovedanih novih davkih za te namene.

FINANCE
Katja Božič, MF: Plače so res zelo obremenjene, a če bi jih razbremenili, bi morali obremeniti druge zaslužke
Finance
DAVKI
Tanja Smrekar Katja Božič, MF: Plače so res zelo obremenjene, a če bi jih razbremenili, bi morali obremeniti druge zaslužke 20

Davčni paket je v sklepni fazi priprave, veljati naj bi začel 1. januarja 2025; ali lahko spremembe pričakujete tudi sobodajalci?

FINANCE
IKT
Kaj vsem že zmore Microsoft Copilot v okolju Power BI
IKT
BREZPLAČNI WEBINAR PODJETJA B2 BI
IKTPodpornik projekta Kaj vsem že zmore Microsoft Copilot v okolju Power BI

Kako s preprostimi jezikovnimi ukazi do poglobljenih analiz in interaktivnih poročil

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.