Zasebnost
Članki

LJSE: V prvi kotaciji pozitivna le Krka

Trgovanje je zaznamovala Krka, tako po prometu kot po dejstvu, da je edina v prvi kotaciji imela pozitiven predznak
16.05.2012 13:20
Čas branja: 2 min

Stanje ob 13:00

Današnje trgovanje je postreglo s prometom v višini 1,7 milijona evrov, 1,25 milijona je prispevala Krka, 247 tisoč Sava, po 45 tisoč pa Petrol in Gorenje. Z izjemo Krke so se delnice pocenile ali ostale na izhodišču, indeks SBI TOP je tako padel za pol odstotka.

Krka je dan zaključila z rastjo za 1,3 odstotka na 48 evrov, Telekom in Intereuropa sta ostala na izhodišču, brez posla pa je bila Sava Re.

Po rasti je bil sicer na vrhu Istrabenz, zrasel je za 8,3 odstotka, 3,6 odstotka v plusu je pristalo Žito, za 1,8 odstotka se je okrepil Helios. Laško je ostalo na izhodišču, drugje je bil predznak negativen.

Tako se je za skoraj pet odstotkov pocenila Sava, 4,4 odstotka je izgubil NKBM, skoraj tri odstotke pa Gorenje. Za odstotek in pol sta se pocenila Triglav in Mercator, 1,3 odstotka v minusu je Luka Koper, za pol odstotka pa se je pocenil Petrol.

Stanje ob 12:00

Indeks SBI TOP je blizu izhodišča, padel je za 0,08 odstotka, prometa pa je za 1,6 milijona evrov. Na vrhu z 1,2 milijona evrov ostaja Krka, 250 tisoč je dodala Sava, 43 tisoč Gorenje.

Krka je vmes visoko skočila, poletela je namreč za 2,2 odstotka na 48,45 evra. Po rasti je na vrhu Žito, pridobilo je 3,6 odstotka, za 1,3 odstotka je zrasel Helios, rahlo v plusu je še Laško.

Za skoraj štiri odstotke in pol je padla NKBM, ob odstotek in pol sta Mercator in Triglav, 1,3 odstotka pod vodo je Luka Koper. Gorenje se je skrčilo za odstotek, Petrol, Telekom in Intereuropa pa so na izhodišču.

Stanje ob 11:00

Promet je po zaslugi Krke skočil na skoraj milijon in pol evrov, ta je sicer z 1,1 milijona vodilna, 250 tisoč je dodala Sava. Indeks SBI TOP ostaja negativen, znižal se je za 0,6 odstotka. Nad gladino je le nekaj delnic, med njimi tudi vodilni farmacevt.

Cena Krke se je dvignila za 0,21 odstotka na 47,5 evra, glavnina poslov je bila sicer sklenjenih po 47 evrov. Triglav je na izhodišču, enako Telekom in Intereuropa, poslov pa še ni s Savo Re.

Za dva odstotka je padla NKBM, znižala se je pod tri evre, ob odstotek in pol je Mercator, Luki Koper pa je odneslo 1,3 odstotka. Ob odstotek je Gorenje, Petrol pa se je pocenil za 0,8 odstotka.

Stanje ob 10:00

Po pol ure je prometa za 300 tisočakov, na vrhu pa je z 247 tisočaki Sava - pri tem se je pocenila za 0,2 odstotka. Pozitiven je le Helios, ki je pridobil 1,3 odstotka. Indeks SBI TOP je 0,8 odstotka pod vodo, največji minus je utrpela Intereuropa.

Ob prometu 332 evrov je njena delnica padla za 5,6 odstotka, tri odstotke pod vodo je Gorenje. Mercator se je pocenil za odstotek in pol, 1,3 odstotka je izgubila Luka Koper, odstotek pa Petrol.

Krki je odneslo 0,6 odstotka in se je spustila na 47,11 evra, za 0,4 odstotka na tri evre je upadla NKBM. S Savo Re, Telekomom in Triglavom poslov še ni.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Avto
Avto Varno na poti

Dinamičen ritem življenja in poln urnik zahtevata hitro odzivnost in mobilnost.

Preberite tudi:

15.05.2012
14.05.2012
11.05.2012
10.05.2012
09.05.2012
17.05.2012
18.05.2012
21.05.2012
22.05.2012
23.05.2012
FINANCE
Objava razpisov za e-mobilnost je napovedana za junij. Kaj vse bo na voljo
Finance
ELEKTRIČNA VOZILA
Teja Grapulin Objava razpisov za e-mobilnost je napovedana za junij. Kaj vse bo na voljo

Skupno bo razpisanih 21 milijonov evrov.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Visoka rast delnic zavarovalnic in novi rekordi
Vlagatelj Maks
VLAGATELJ MAKS
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks Visoka rast delnic zavarovalnic in novi rekordi
FINANCE
Marko Rondič: Evropa bo lahko kmalu samo še stara in nekonkurenčna celina
Finance
Jana Petkovšek Štakul Marko Rondič: Evropa bo lahko kmalu samo še stara in nekonkurenčna celina 4

Direktor ajdovske obrtno-podjetniške zbornice opozarja na razbohoteno obremenjevanje podjetij z birokracijo tako na nacionalni kot na evropski ravni.

FINANCE
IKT
Ali moramo slediti tehnološkim trendom in kako izbrati tistega, ki je pravi za nas?
OGLAS
IKT
IKTFinance PR Ali moramo slediti tehnološkim trendom in kako izbrati tistega, ki je pravi za nas? (OGLAS)

Najprej se je treba osredotočiti na vrednost, šele nato na tehnologijo in način izvedbe poslovnih potreb.

FINANCE
Čudaštvo, nesramnost in perverznost stanovanjske politike
Finance
Nepremičnine
Vasilij Krivec Čudaštvo, nesramnost in perverznost stanovanjske politike 5

O omejitvah oddajanja stanovanj v turistične namene, pretiranih napovedih o gradnji javnih najemnih stanovanj in napovedanih novih davkih za te namene.

FINANCE
Katja Božič, MF: Plače so res zelo obremenjene, a če bi jih razbremenili, bi morali obremeniti druge zaslužke
Finance
DAVKI
Tanja Smrekar Katja Božič, MF: Plače so res zelo obremenjene, a če bi jih razbremenili, bi morali obremeniti druge zaslužke 21

Davčni paket je v sklepni fazi priprave, veljati naj bi začel 1. januarja 2025; ali lahko spremembe pričakujete tudi sobodajalci?

FINANCE
IKT
Kaj vsem že zmore Microsoft Copilot v okolju Power BI
IKT
BREZPLAČNI WEBINAR PODJETJA B2 BI
IKTPodpornik projekta Kaj vsem že zmore Microsoft Copilot v okolju Power BI

Kako s preprostimi jezikovnimi ukazi do poglobljenih analiz in interaktivnih poročil

FINANCE
Kaj morate vedeti o dedovanju
PRO
Finance
Finance prPRO Kaj morate vedeti o dedovanju (PRO)

Oporoka olajša prenos premoženja na dediče, a ti se morajo zavedati, da lahko dedujejo tudi dolgove. Pojasnjujemo tudi, kako ravnati z različnimi vrstami zavarovanj.