Članki

LJSE: Gromki padec indeksa in NKBM

Indeks SBI TOP je pridelal triodstotni minus, na dnu pa se je znašla NKBM - odpihnilo ji je 9,6 odstotka
23.05.2012 13:08
Čas branja: 2 min

Stanje ob 13:00

Posredniki so danes sklenili za okoli 1,4 milijona evrov poslov, indeks pa je padel za 3,1 odstotka. Po prometu je bila s 600 tisočaki vodilna Krka, 223 tisoč je dodalo Gorenje, vmes se je znašla Cinkarna.

Mercator je bil s 56 tisoč evrov na četrtem mestu, delnica se je pri tem skrčila za pet odstotkov in pol. Gorenju je odpihnilo štiri odstotke, na dnu pa se je konec dneva znašla NKBM. Cena se je ob skupnem prometu opsem tisač evrov znižala za domala deset odstotkov na 2,53 evra.

Petrol se je znižal za dva odstotka in pol, Krka se je stanjšala za dobra dva odstotka in zaključila pri ceni 46 evrov. Odstotek in pol je izgubil Triglav, 1,1 odstotka Telekom, na izhodišču je ostala Intereuropa. Rast je dosegla le Luka Koper, pridobila je pol odstotka.

Ob prometu štirih evrov je sicer za 44,44 odstotka padel NFD holding, njegova vrednost znaša le pet centov.

Stanje ob 12:00

Dnevni promet na vorzi trenutno znaša 1,2 milijona evrov, primat je zdaj s 540 tisočaki prevzela Krka, 386 tisoč je dodala Cinkarna, 206 tisoč pa Gorenje. Indeks SBI TOP se je znižal za 2,8 odstotka, najslabši ostaja Mercator.

Cena Mercatorja se je skrčila za 5,86 odstotka, za skoraj pet odstotkov je padlo Gorenje. Dva odstotka in pol v minusu je NKBM, za 2,4 odstotka se je skrčil Triglav. Cena Petrola se je znižala za malo več kot dva odstotka, 0,36 odstotka je izgubil Telekom.

Na dnu prve sicer ostaja Intereuropa, odneslo ji je 6,7 odstotka, s Savo re poslov še ni, za 0,45 odstotka pa se je okrepila Luka Koper. Odstotek in pol v minusu je Žito, rahlo se je pocenil Aerodrom.

Stanje ob 11:00

Po uri in pol je na domačem parketu prometa za 821 tisoč evrov, s 386 tisočaki pa je vodilna Cinkarna. Druga je Krka, pri kateri se je obrnilo 258 tisoč evrov, Gorenje je dodalo 129 tisoč, sledi Petrol z le deset tisoč evri prometa. Indeks SBI TOP je zdaj dobra dva odstotka pod gladino.

V prvi kotaciji je pozitivna le Luka Koper, pridobila je pol odstotka, brez posla je Sava Re, na izhodišču pa ostaja Petrol. Za 0,3 odstotka se je spustil Telekom, ob dober odstotek in pol je Krka. Cena Gorenja se je znižala za skoraj štiri odstotke, pol manjši je padec Triglava.

Za 3,2 odstotka se je stopila NKBM, padec v višini skoraj šestih odstotkov pa je utrpel Mercator. Na dnu ostaja Intereuropa, ob skromnem prometu ji je odpihnilo 8,7 odstotka. Po prometu vodilna Cinkarna je blizu izhodišča.

Stanje ob 10:00

Prometa na borzi je za 167 tisoč evrov, indeks SBI TOP pa je 0,9 odstotka pod gladino. K temu je precej pripomogla najprometnejša Krka, ob prometu 144 tisočakov se je skrčila za dva odstotka in se z njo trguje po malenkost več kot 46 evrov.

Po prometu drugi je Petrol, prispeval je deset tisočakov, cena je trenutno na izhodišču. Pozitivne na celotni borzi so le obveznice Soda, pridobile so 0,24 odstotka. Na dnu je Intereuropa, njena cena je padla za 8,67 odstotka ob prometu le 65 evrov.

Le malenkost večji je promet z Gorenjem, znaša 84 evrov, delnica pa se je pocenila za 4,8 odstotka. Za dobre tri odstotke je padla NKBM, rahlo negativna sta Telekom in Luka Koper.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Dražbe
Dražbe Občina Piran pripravlja dražbo nepremičnin

Lepa priložnost za zanimivo in varno naložbo

Preberite tudi:

22.05.2012
21.05.2012
18.05.2012
17.05.2012
16.05.2012
24.05.2012
24.05.2012
25.05.2012
28.05.2012
29.05.2012
30.05.2012
FINANCE
Manager
Kaj morate storiti do 1. julija, da bo Googlova analitika še naprej delala brez težav
Manager
Nasvet
ManagerŠpela Mikuš Kaj morate storiti do 1. julija, da bo Googlova analitika še naprej delala brez težav

Če uporabljate Googlovo analitiko in do zdaj še niste preklopili na Google Analytics 4, morate to storiti do 1. julija. Razlagamo, zakaj, kako in na kaj paziti, da vas po tem datumu ne bo bolela glava.

FINANCE
ESG
AquafilSLO in SKD z nagradami s področja trajnostne kemije spodbujata trajnostne inovacije študentov kemije
FINANCE
Dobre novice o finančni stabilnosti: sistemska tveganja ostajajo nizka do zmerna
Finance
POROČILO O FINANČNI STABILNOSTI
Petra Sovdat Dobre novice o finančni stabilnosti: sistemska tveganja ostajajo nizka do zmerna

Glavne točke spomladanskega poročila Banke Slovenije

FINANCE
Vlagatelj Maks
Kako poteka Woodstock kapitalistov Warrena Buffetta
Vlagatelj Maks
VLAGATELJ MAKS
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks Kako poteka Woodstock kapitalistov Warrena Buffetta

Kolega se je udeležil letnega srečanja družbe Berkshire Hathaway.

FINANCE
TOP Gradbeništvo
Utrip iz Gornje Radgone
TOP Gradbeništvo
Reportaža: Sejem gradbeništva MEGRA
TOP GradbeništvoVasilij Krivec Utrip iz Gornje Radgone
FINANCE
Transport in logistika
Kaj prinaša digitalna avtocesta, s katero smo se po besedah predstavnika Darsa uvrstili v vrh Evrope
Transport in logistika
Transport in logistikaJure Šujica Kaj prinaša digitalna avtocesta, s katero smo se po besedah predstavnika Darsa uvrstili v vrh Evrope 2

Skupek različnih rešitev je že zdaj pripomogel k boljšemu obveščanju o dogajanju na cestah, izboljšana bo pretočnost, boljši bo izkoristek parkirnih mest ob avtocestah... Kaj vse je Dars vgradil v avtoceste?

FINANCE
Spremembe v delovnih okoljih: kako digitalizirati fleksibilne oblike dela
OGLAS
Finance
DIGITALIZACIJA
Finance PR Spremembe v delovnih okoljih: kako digitalizirati fleksibilne oblike dela (OGLAS)

Vzpostavitev trajnostnega sistema zavzetosti zaposlenih v hibridnem delovnem okolju podpira dobro počutje zaposlenih in hkrati spodbuja njihovo inovativnost.