Zasebnost
Članki

LJSE: Dober zaključek tedna za glavnino delnic

V prvi kotaciji so se vse pomembnejše delnice okrepile, najbolje se je odrezala NKBM - pridobila je osem odstotkov
25.05.2012 13:19
Čas branja: 2 min

Stanje ob 13:00

Posredniki so danes sklenili za 652 tisoč evrov poslov, indeks SBI TOP pa je poletel za 1,8 odstotka. Z največjim skokom se je pohvalila NKBM, okrepila se je namreč za osem odstotkov in porasla na 2,8 evra. Prometa z njenimi delnicami je bilo za štiri tisoč evrov.

Močno sta se okrepila tudi Telekom in Mercator, obema je vrednost zrasla za dobre tri odstotke. Telekom je bil s 135 tisočaki drugi najprometnejši, okoli 90 tisoč sta dodala Petrol in Triglav, na vrhu pa je bila Krka s 150 tisočaki.

Krka je dan zaključila pri ceni 46,3 evra, kar je rast za odstotek, Petrol je pridobil pol odstotka - kljub temu, da je zapadlo upravičenje do 8,25 evra bruto dividende. Gorenje je zraslo za 0,2 odstotka, Triglav pa za desetinko.

Stanje ob 12:10

Indeks SBI TOP je zdaj dober odstotek v plusu, promet na borzi znaša 473 tisoč evrov. Po prometu je zdaj vodilna Krka (141 tisoč), 93 tisoč je dodal Triglav, 78 tisoč pa Telekom. Na vrhu prve kotacije je NKBM.

Ob prometu štiri tisoč evrov se je cena druge največje domače banke okrepila za osem odstotkov na 2,7 evra, okoli dva odstotka in pol v plusu pa sta Mercator in Telekom.

Za odstotek je zrasla Krka, 0,1 odstotka je pridobil Triglav, Luka Koper pa je na izhodišču. Gorenju je cena padla za 0,8 odstotka, Petrolu za 1,4 odstotka, Intereuropa pa se je znižala za 2,2 odstotka.

Stanje ob 11:00

Po uri in pol je prometa na borzi za 352 tisoč evrov, na vrhu ostajajo obveznice Banke Celje, 91 tisoč je dodal Triglav, 78 tisoč Telekom, 45 tisoč pa Krka. Indeks SBI TOP je 0,75 odstotka v plusu.

Za štiri odstotke je zrasla NKBM, z njo se trguje po 2,6 evra, promet znaša 1.500 evrov. Triglav je zrasel za 2,8 odstotka, Telekom je pridobil dobra dva odstotka in pol, Mercator pa 1,2 odstotka.

Vrednost Krke je ob prometu 45 tisoč evrov zrasla za 0,33 odstotka, Luka Koper je na izhodišču. Za dober odstotek in pol sta se pocenila Gorenje in Petrol.

Stanje ob 10:00

Današnji dan je prinesel skokovito rast NKBM, ob prometu le tisoč evrov je poletela za 7,2 odstotka na 2,68 evra. Za dva odstotka in pol se je okrepil Telekom, malenkost manj je pridobil Mercator. Indeks SBI TOP je tako odstotek in pol v plusu, posredniki so skupaj sklenili za 200 tisoč evrov prometa.

Odstotek je pridobil Petrol, Krka je 0,33 odstotka v plusu, po prometu pa je z 11 tisočaki šele na četrtem mestu. Pred njo je s 13 tisočaki Mercator, 62 tisoč je prispeval Triglav, skoraj sto tisoč pa obveznice Banke Celje.

Triglav je pridobil 0,8 odstotka, Gorenje 0,2 odstotka, na izhodišču je Luka Koper. Brez posla sta Intereuropa in Sava Re. Na dnu borze je Unior, odneslo mu je 15 odstotkov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

Preberite tudi:

24.05.2012
23.05.2012
22.05.2012
21.05.2012
18.05.2012
28.05.2012
29.05.2012
30.05.2012
31.05.2012
01.06.2012
FINANCE
Objava razpisov za e-mobilnost je napovedana za junij. Kaj vse bo na voljo
Finance
ELEKTRIČNA VOZILA
Teja Grapulin Objava razpisov za e-mobilnost je napovedana za junij. Kaj vse bo na voljo

Skupno bo razpisanih 21 milijonov evrov.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Visoka rast delnic zavarovalnic in novi rekordi
Vlagatelj Maks
VLAGATELJ MAKS
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks Visoka rast delnic zavarovalnic in novi rekordi
FINANCE
Marko Rondič: Evropa bo lahko kmalu samo še stara in nekonkurenčna celina
Finance
Jana Petkovšek Štakul Marko Rondič: Evropa bo lahko kmalu samo še stara in nekonkurenčna celina 4

Direktor ajdovske obrtno-podjetniške zbornice opozarja na razbohoteno obremenjevanje podjetij z birokracijo tako na nacionalni kot na evropski ravni.

FINANCE
V Portorožu ena največjih evropskih konferenc o Microsoftovih poslovnih aplikacijah
OGLAS
Finance
Finance PR V Portorožu ena največjih evropskih konferenc o Microsoftovih poslovnih aplikacijah (OGLAS)

Druga mednarodna konferenca DynamicsMinds bo konec maja na slovenski Obali povezala več kot tisoč članov svetovne skupnosti, ki sooblikuje prihodnost poslovnih aplikacij.

FINANCE
Čudaštvo, nesramnost in perverznost stanovanjske politike
Finance
Nepremičnine
Vasilij Krivec Čudaštvo, nesramnost in perverznost stanovanjske politike 5

O omejitvah oddajanja stanovanj v turistične namene, pretiranih napovedih o gradnji javnih najemnih stanovanj in napovedanih novih davkih za te namene.

FINANCE
Katja Božič, MF: Plače so res zelo obremenjene, a če bi jih razbremenili, bi morali obremeniti druge zaslužke
Finance
DAVKI
Tanja Smrekar Katja Božič, MF: Plače so res zelo obremenjene, a če bi jih razbremenili, bi morali obremeniti druge zaslužke 21

Davčni paket je v sklepni fazi priprave, veljati naj bi začel 1. januarja 2025; ali lahko spremembe pričakujete tudi sobodajalci?

FINANCE
IKT
Kaj vsem že zmore Microsoft Copilot v okolju Power BI
IKT
BREZPLAČNI WEBINAR PODJETJA B2 BI
IKTPodpornik projekta Kaj vsem že zmore Microsoft Copilot v okolju Power BI

Kako s preprostimi jezikovnimi ukazi do poglobljenih analiz in interaktivnih poročil

Vinski turizem
Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave
O vinu
Vinski turizemRedakcija O vinu Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave

Zaradi lokacije in okolja, ki obdaja posestvo, je Santomas pravšnji postanek za vsakega vinoljuba ali običajnega ljubitelja narave. Po novem so na voljo tudi štirje apartmaji, v katerih lahko gostje prespijo. Drznejši pa se lahko tam tudi poročijo.