Zasebnost
Članki

LJSE: Krka se je ustavila pri 43,5 evra

Cena farmacevta se je spustila za dobra dva odstotka in pristala pri 43,5 evra. Bralci Financ so na forumu iskali vzroke za vztrajno padanje
30.05.2012 13:15
Čas branja: 2 min

Stanje ob 13:00

Trgovanje je prineslo padec indeksa SBI TOP v višini 1,31 odstotka, dnevni promet je dosegel 470 tisoč evrov. S 322 tisočaki je bila vodilna Krka, utrpela pa je nov viden padec vrednosti. Konec dneva se je ustavila pri 43,5 evra, izgubila je 2,2 odstotka, skozi dan pa so se bralci Financ spraševali, zakaj cena pada.

To je bil največji padec med glavnimi delnicami, devet odstotkov je sicer izgubila Luka Koper, za dva odstotka pa je padla NKBM. Cena Petrola se je znižala za 1,9 odstotka, ob 0,7 odstotka je Mercator.

Telekom se je skrčil za 0,4 odstotka, enako Triglav, 0,2 odstotka je pridobilo Gorenje, dva odstotka in pol pa Intereuropa. Sava Re je ostala na izhodišču. Največji padec je utrpel Istrabenz, skrčil se je za 15,4 odstotka, šest odstotkov in pol je izgubil Helios.

Stanje ob 12:10

Indeks SBI TOP je 0,89 odstotka pod gladino, precejšen padec je utrpela tudi najprometnejša Krka - njena cena se je skrčila za 1,35 odstotka na 43,9 evra. Posredniki so sklenili za 290 tisoč evrov prometa, skupni promet znaša 400 tisoč evrov.

Luka Koper je padla za 3,2 odstotka, 1,6 odstotka je izgubil Telekom, za dobrega pol odstotka se je pocenil Petrol. Pod gladino je tudi Mercator, padel je za 0,7 odstotka, 0,4 odstotka v rdečem je zdaj Triglav.

Pozitivno ostaja le Gorenje, pridobilo je 0,2 odstotka, na izhodišču je še naprej NKBM. Dobrih 15 odstotkov je sicer izgubil Istrabenz, šest in pol Helios, pet odstotkov v plusu pa je Laško.

Stanje ob 11:10

Posredniki so v dobri uri in pol trgovanja sklenili za 245 tisoč evrov poslov, s 188 tisočaki je vodilna Krka, 14 tisoč je dodal Telekom, 24 tisoč pa Cinkarna. Indeks SBI TOP je padel za 0,6 odstotka, še naprej sta pozitivna le Gorenje in Triglav.

Pri Triglavu vmes poslov ni bilo, tak ostaja okoli dva odstotka v plusu, enako pri Gorenju - zjutraj je pridobil 0,2 odstotka. Luka Koper se je skrčil za dva odstotka, dober odstotek in pol pod gladino je Telekom.

Krka se je skrčila za odstotek in je tik nad mejo 44 evrov, 0,7 odstotka je izgubil Mercator, dobrega pol odstotka pa Petrol. NKBM je na izhodišču, brez posla ostajata Sava Re in Intereuropa.

Stanje ob 10:00

Prav veliko prometa ob odprtju borze ni, skupna številka znaša 59 tisoč evrov, s 40 tisočaki je vodilna Krka. Indeks SBI TOP je padel za 0,17 odstotka, pozitivna sta sicer Triglav in Gorenje.

Vrednost največje domače zavarovalnice je ob prometu 131 evrov poletela za skoraj dva odstotka, dve desetinki odstotka je pridobilo Gorenje. Dva odstotka pod vodo je Luka Koper, Krka se je skrčila za 0,7 odstotka na 44,2 evra.

Dobrega pol odstotka v minusu je Petrol, 0,4 odstotka je izgubil Telekom, 0,2 odstotka pa Aerodrom. Na izhodišču je NKBM, brez posla so Intereuropa, Mercator in Sava Re.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

Preberite tudi:

29.05.2012
28.05.2012
25.05.2012
24.05.2012
23.05.2012
31.05.2012
01.06.2012
04.06.2012
05.06.2012
06.06.2012
FINANCE
Avto
Dokaz, da Citroën še ni pozabil na čase stare slave
Avto
AvtoJure Šujica Dokaz, da Citroën še ni pozabil na čase stare slave

Test avtomobila: citroën C5 X 1.6 puretech max: v poplavi križancev tako na cestah kot v lastni ponudbi Citroën še vedno ponuja tudi skoraj klasično limuzino s kančkom prestiža, ki si zasluži pozornost ljubiteljev omenjene znamke.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Volkovi z Wall Streeta: baker, srebro in zlato v nebo
Vlagatelj Maks
VLAGATELJ MAKS
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks Volkovi z Wall Streeta: baker, srebro in zlato v nebo
FINANCE
Objava razpisov za e-mobilnost je napovedana za junij. Kaj vse bo na voljo
Finance
ELEKTRIČNA VOZILA
Teja Grapulin Objava razpisov za e-mobilnost je napovedana za junij. Kaj vse bo na voljo

Skupno bo razpisanih 21 milijonov evrov.

FINANCE
Kje upravljavci vidijo priložnosti na trgih?
PRO
Finance
Naj skladi 2024
Finance PRO Kje upravljavci vidijo priložnosti na trgih? (PRO)

Kot veleva zdaj že dolgoletna tradicija, smo tudi letos izbrali najboljše vzajemne in pokojninske sklade ter razglasili najboljšega upravljavca in upravljavsko družbo leta.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Visoka rast delnic zavarovalnic in novi rekordi
Vlagatelj Maks
VLAGATELJ MAKS
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks Visoka rast delnic zavarovalnic in novi rekordi
FINANCE
Marko Rondič: Evropa bo lahko kmalu samo še stara in nekonkurenčna celina
Finance
Jana Petkovšek Štakul Marko Rondič: Evropa bo lahko kmalu samo še stara in nekonkurenčna celina 4

Direktor ajdovske obrtno-podjetniške zbornice opozarja na razbohoteno obremenjevanje podjetij z birokracijo tako na nacionalni kot na evropski ravni.

FINANCE
Čudaštvo, nesramnost in perverznost stanovanjske politike
Finance
Nepremičnine
Vasilij Krivec Čudaštvo, nesramnost in perverznost stanovanjske politike 5

O omejitvah oddajanja stanovanj v turistične namene, pretiranih napovedih o gradnji javnih najemnih stanovanj in napovedanih novih davkih za te namene.

FINANCE
Enostavna in prilagodljiva mobilnost brez lastniških obveznosti
PRO
Finance
Finance prPRO Enostavna in prilagodljiva mobilnost brez lastniških obveznosti (PRO)

KINTO One je Toyotina storitev finančnega lizinga, ki omogoča večletno uporabo avtomobila brez dejanskega nakupa z možnostjo dodatnih vzdrževalnih storitev.