Zasebnost
Članki

LJSE: Krepak minus večine delnic

Na domači borzi se je kar nekaj delnic občutno pocenilo, največ med glavnimi so izgubili NKBM, Petrol in Krka - slenja je padla na 44,5 evra
29.05.2012 13:13
Čas branja: 2 min

Stanje ob 13:00

Današnji dan ni prinesel nasmeha na obraze delničarjev, indeks SBI TOP je namreč padel za 1,75 odstotka, posredniki so sicer sklenili za 800 tisoč evrov prometa. Vrh je s skoraj pol milijona zasedla Krka, pri tem se je pocenila za dva odstotka na 44,5 evra.

Največji padec je utrpela Intereuropa, znašal je devet odstotkov, za domala sedem odstotkov in pol na 2,5 evra je padla NKBM. Luka Koper je zgrmela za štiri odstotke, malo manj sta izgubila Petrol in Sava Re.

Padec Gorenja je dosegel odstotek, pol odstotka je izgubil Mercator, nad gladino sta se obdržala Telekom in Triglav - zrasla sta za 0,2 oziroma 0,4 odstotka.

Stanje ob 12:00

Na borzi je prometa za 750 tisoč evrov, indeks SBI TOP pa je padel za 1,8 odstotka. K padcu so pripomogle skoraj vse delnice, tudi s 450 tisočaki najprometnejša Krka, ki je izgubila dva odstotka ter se skrčila na 44,51 evra.

Najslabše se še naprej drži NKBM, njena cena je upadla za 7,4 odstotka ob prometu 39 tisoč evrov. Štiri odstotke je izgubila Luka Koper, za 3,8 odstotka pa sta se skrčila Petrol in Sava Re.

Gorenju je cena upadla za 3,2 odstotka, ob dva odstotka je Krka. Vrednost farmacevta se je tako znižala na 44,5 evra, ob 1,2 odstotka je Mercator. Triglav je pridobil 0,1 odstotka, za 1,2 odstotka v plusu je Telekom.

Stanje ob 11:10

Med slabšimi v prvi kotaciji je NKBM, odneslo ji je kar 5,6 odstotka, prometa pa je le za 2.110 evrov. Indeks SBI TOP je zdaj pol odstotka pod vodo, h skupaj 640 tisoč evrom prometa pa je največ prispevala Krka - 423 tisoč.

Cena farmacevta se je spustila za odsotek na cent manj kot 45 evrov. Mercator se je pocenil za 1,2 odstotka, dva odstotka pod vodo je Gorenje, za skoraj štiri odstotke je padla Sava Re. Okrogle štiri odstotke je izgubila Luka Koper.

na dnu prve kotacije je s padcem za devet odstotkov Intereuropa, Petrol je na izhodišču, za desetinko je zrasel Triglav. Na vrhu prve kotacije je Telekom, pridobil je 1,2 odstotka. Malo manj kot dva odstotka je izgubil Aerodrom, pol odstotka v plusu pa je Cinkarna.

Stanje ob 10:00

Padec cene je Krko včeraj potisnil na nivoje, kjer ni bila zadnjih šest let, trenutno pa je še stopničko nižje. Ob prometu 108 tisoč evrov se je namreč pocenila za dobrega pol odstotka in padla na 45,15 evra. Pod gladino je tudi SBI TOP, izgubil je 0,25 odstotka.

Na dnu borze je sicer Intereuropa, skrčila se je za skoraj sedem odstotkov, štiri odstotke pod vodo je Luka Koper. Tudi Mercator se je pocenil, padel je za dobrega pol odstotka.

S petimi delnicami prve kotacije poslov še ni (Gorenje, Telekom, Petrol, Sava Re in NKBM), na izhodišču pa je Triglav. Dva odstotka in pol je sicer izgubilo Laško.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Avto
Avto Varno na poti

Dinamičen ritem življenja in poln urnik zahtevata hitro odzivnost in mobilnost.

Preberite tudi:

28.05.2012
25.05.2012
24.05.2012
23.05.2012
22.05.2012
30.05.2012
31.05.2012
01.06.2012
04.06.2012
05.06.2012
FINANCE
Objava razpisov za e-mobilnost je napovedana za junij. Kaj vse bo na voljo
Finance
ELEKTRIČNA VOZILA
Teja Grapulin Objava razpisov za e-mobilnost je napovedana za junij. Kaj vse bo na voljo

Skupno bo razpisanih 21 milijonov evrov.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Visoka rast delnic zavarovalnic in novi rekordi
Vlagatelj Maks
VLAGATELJ MAKS
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks Visoka rast delnic zavarovalnic in novi rekordi
FINANCE
Marko Rondič: Evropa bo lahko kmalu samo še stara in nekonkurenčna celina
Finance
Jana Petkovšek Štakul Marko Rondič: Evropa bo lahko kmalu samo še stara in nekonkurenčna celina 4

Direktor ajdovske obrtno-podjetniške zbornice opozarja na razbohoteno obremenjevanje podjetij z birokracijo tako na nacionalni kot na evropski ravni.

FINANCE
TOP Gradbeništvo
Cement - ali lokalna ali pa draga zgodba
PRO
TOP Gradbeništvo
TOP GradbeništvoFinance PRO Cement - ali lokalna ali pa draga zgodba (PRO)

Izšla je majska številka revije Gradbeništvo. Brezplačno si prenesite PDF-različico.

FINANCE
Čudaštvo, nesramnost in perverznost stanovanjske politike
Finance
Nepremičnine
Vasilij Krivec Čudaštvo, nesramnost in perverznost stanovanjske politike 5

O omejitvah oddajanja stanovanj v turistične namene, pretiranih napovedih o gradnji javnih najemnih stanovanj in napovedanih novih davkih za te namene.

FINANCE
Katja Božič, MF: Plače so res zelo obremenjene, a če bi jih razbremenili, bi morali obremeniti druge zaslužke
Finance
DAVKI
Tanja Smrekar Katja Božič, MF: Plače so res zelo obremenjene, a če bi jih razbremenili, bi morali obremeniti druge zaslužke 21

Davčni paket je v sklepni fazi priprave, veljati naj bi začel 1. januarja 2025; ali lahko spremembe pričakujete tudi sobodajalci?

FINANCE
IKT
Kaj vsem že zmore Microsoft Copilot v okolju Power BI
IKT
BREZPLAČNI WEBINAR PODJETJA B2 BI
IKTPodpornik projekta Kaj vsem že zmore Microsoft Copilot v okolju Power BI

Kako s preprostimi jezikovnimi ukazi do poglobljenih analiz in interaktivnih poročil

FINANCE
Vabilo k posredovanju ponudb za odkup terjatev
OGLAS
Finance
Javna objava
Finance PR Vabilo k posredovanju ponudb za odkup terjatev (OGLAS)